DIY Compact living-gran

Här har vi målat vår gran direkt på väggen, ett compact living-tips för den trångbodda! Måla med svart griffeltavelfärg så kan du rita eget pynt och skriva en julhälsning, om du inte vill spika upp julkulor på väggen!

Till granen behöver du färg, maskeringstejp, pensel och en skalpell för att enkelt kunna skära till tejpen för önskad form på granen. Ett tips är att först måla med samma färg som väggen (vitt i det här fallet) runt tejpkanterna innan du färglägger granen. På så sätt förhindrar du att färgen kryper ut under tejpen och du får fina linjer när du avlägsnar maskeringstejpen.

En ljusslinga skapar omedelbar julstämning. Vi virade ljusslingan SÄRDAL på spikar runt vår gran. Julkulorna och den hängande dekorationerna från VINTER 2015 sortimentet fäste vi på samma spikar. Träkulorna är DIY-målade i vitt och koppar för en mer skimrande effekt.

Pella Hedeby, Livet Hemma-redaktionen

ikea_diy_compact_gran_inspiration_ny

Klapparna ligger färdiga under granen. Inslagna på det naturliga temat med den naturfärgade sidan ut, VINTER 2015 presentpapper, linnetyget AINA 89 kr/m, runt klappar och krukor förstärker det naturliga uttrycket. Till snören har vi använt enkla jutesnören och VINTER 2015 band 39 kr. BEKVÄM pall svart, 149 kr, sockertoppsgran PICEA GLAUCA CONICA 49 kr, rumsgran ARAUCARIA 99 kr.

ikea_DIY_compact_living_gran_inspiration_2

LED-ljusslingan SÄRDAL med 24 ljus, 79 kr, ger granen ett effektfullt sken. Upphängd på enkla spikar tillsammans med VINTER 2015 dekoration trägranar, 59 kr/3 st och VINTER 2015 dekoration träkulor, 79 kr/3 st.

ikea_DIY_compact_living_gran_inspiration_3

Naturligt i granen med VINTER 2015 dekoration julkula, 79 kr/3 st.
Här DIY-målad i trendriktig kopparton.

Foto: Sara Danielsson

Senaste inläggen