DIY – Bygg TV-bänk av köksskåp

Här har vi byggt en TV-bänk av METOD överskåp till kyl/frys. En förvaringslösning med dold förvaring som blir en stilren möbel i vardagsrummet. Vi har toppat skåpen med betonggrå klinkerplattor för en slimmad, modern look.

Med köksskåp som utgångspunkt har du en flexibel måttkedja och kan anpassa längden på din TV-möbel efter rummet. Välj 2, 3, 4 eller fler beroende på hur lång bänk du önskar. Fördelen med att välja klinkerplattor i mått 60×60 cm som toppskivor är att du inte behöver kapa till och måttanpassa dessa. Du köper helt enkelt färdiga plattor efter antalet skåp. Dessutom tillför plattorna (med betongstruktur i detta fall) en fin materialkänsla till din möbel. Plattor i dessa mått säljs ofta styckevis i välsorterade kakelbutiker.

Som låg sockel har vi valt att lägga täcksidan VOXTORP, anpassad för 4 skåp-stommar. Det är bra att få upp skåpen en liten bit från golvet så dörrarna inte tar i när de öppnas. Motsvarande täcksida kan även användas på skåpet (istället för klinkerplattor) om du föredrar en helvit möbel, med skiva utan skarvar.

Så bygger du din TV-bänk steg för steg:
1. Montera skåpstommarna
2. Placera dem på täcksidan direkt på golvet (alternativt högre möbeltassar)
3. Skruva ihop stommarna i varandra
4. Montera luckor
5. Placera klinkerplattor på stommarna. Fäst med mattejp eller fästkuddar. Klart!

Pella Hedeby, Livet Hemma-redaktionen

ikea_diy_tv_bank_metod_inspiration_1

METOD överskåp till kyl/frys med lucka Veddinge vit, 347 kr/st, täcksida VOXTORP vit 62x240cm, 729 kr (fungerar som låg sockel). Ramar RIBBA 99 kr/st respektive 199 kr/st, BILD FJÄLLSTA 99 kr. I den större ramen har vi monterat textilen BRITTEN NUMMER 29 kr/m. Nyhet! SINNERLIG serveringsfat 99 kr, glasburkar med tillhörande korklock SINNERLIG 129 kr/st respektive 279 kr/st, SINNERLIG bordslampa 449 kr.

ikea_diy_tv_bank_metod_inspiration_2

Vi har valt att lämna ett av skåpen utan lucka för att ge förvaringslösningen ett mer livfullt uttryck. Hyllplan KOMPLEMENT 70 kr/st. Glasburkarna i den nya SINNERLIG kollektionen, blir även fina som vaser. SINNERLIG bordslampa 449 kr.

Foto: Sara Medina Lind

Senaste inläggen