DIY – AINA sommargåvor

På sommaren när vi har tid att umgås blir vi oftare bortbjudna, fint väder inbjuder till spontana middagar och gemensamma grillkvällar. Då kan det vara fint att ha något på lut att ta med som gåbort-present! Här tipsar vi om ett enkelt DIY med AINA linnetyg, som dessutom kommit i två nya blå toner.

AINA metervara är en uppskattad ikonprodukt som funnits med länge, linne är ett tåligt och levande material som är vackert till det mesta. Här har vi gjort kökshanddukar, servetter, duk och ett förkläde, som ju passar perfekt nu till grillsäsongen!

Gör så här
Det enda du behöver är en symaskin och tråd i matchande kulör. AINA metervara ligger på 150 cm bredd och är mycket prisvärd för sin höga kvalitet, 89 kr/m. Kökshanddukarna har vi gjort 50×70 cm, och servetterna 50×50 cm, räkna med ca 1 cm sömsmån när du klipper till för att fålla. Vill du ge bort dem välstrukna så tvätta först tyget, stryk och sy, annars tvättar du efteråt och torktumlar för en avslappnad skrynklig look. Att sy ett förkläde kan du beräkna efter vem du syr åt, vi gjorde vårt förkläde på enklaste vis med en mindre överdel och en större underdel, och sydde sedan ihop dem. Knytband och band runt nacken syr du på sist, gör gärna knytbandet extra långt så att det räcker att knyta runt magen.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Nytt! AINA metervara 89 kr/m, blågrå, 100 % lin, Nytt! FRAMTRÄDA glas 10 kr, Nytt! FRAMTRÄDA vinglas 20 kr, Nytt! KALASMAT serveringsskål 29 kr, vit stengods med glasyr, Nytt! PEPPARKORN vas 149 kr, blå.

Nytt! AINA metervara 89 kr/m, mörkblå, 100 % lin, Nytt! KALASMAT serveringsskål 29 kr, vit stengods med glasyr.

Papper behövs inte, knyt bara ett enkelt pappersnöre runt servetterna! AINA metervara 89 kr/m, blågrå, 100 % lin, GIVANDE band 19 kr/45 m, svart/beige/vit, GIVANDE hängetikett 10 kr/st set om 12, svart/natur/vit.

Nytt! AINA metervara 89 kr/m, blågrå och mörkblå, 100 % lin, AINA metervara 89 kr/m, natur, KUBBIS hängare med 7 krokar 149 kr, grå.

inredningsstylister: Anna Lenskog Belfrage, Alicia Sjöström
Fotograf: Anna Lenskog Belfrage

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Senaste inläggen