DIY – Ägget är löst!

Här kommer ett enkelt tips på hur man får de nykokta äggen fina till påsklunchen. Som inbjudande bordsplacering eller med dekorativ minutmärkning för gästernas personliga äggsmak!

Gör så här:


För de minutmärka äggen använde vi färdiga stämpelbokstäver och siffror som man kan hitta i fackhandeln, men det går ju också bra att handtexta med en tunn eller tjockare penna, vilket man föredrar. Bordsplaceringsäggen målade vi först med vanlig vattenfärg i blå och gröna toner som passar naturligt till de vita och bruna äggen. För en jämn färg kan man använda en svamp eller en vanlig disktrasa istället för pensel. Skriv sen ett litet meddelande, en vers, eller glad påsk på flera olika språk och gästens namn, runt ägget.

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

VINÄGER fat i bambu 99 kr, ENSKILD vit äggkopp 29 kr för 4 st.

Duka påsklunchen i pasteller, STROSA servis i ljusgrönt stengods 129 kr för 12 delar, POKAL 15 kr, skål i beige flintgods, ENSKILD vit äggkopp 29 kr för 4 st, AINA 69 kr/m, naturfärgad metervara i lin.

MÅLA pensel 19 kr, set om 6 s, STROSA fat, ljusgrönt stengods 129 kr för 12 delar, POKAL 15 kr, skål i beige flintgods, LÄCKÖ bord 295 kr.

Senaste inläggen