Det våras i studion

I studion flödar kreativiteten i takt med den stundande årstiden. Våren är här och gränsen mellan ute och inne börjar suddas ut allt mer. Säsongens odling av fröer har börjat gro och vi längtar till när vi kommer kunna ta del av vår egen sallad till lunch. 

I maj kommer nyheterna VÄXER och KRYDDA till IKEA varuhusen. Två serier som gör det möjligt att bejaka odlingslusten även om du bor i en stad utan tillgång till trädgård eller balkong. Det nya odlingssortimentet baseras på hydroponik, en teknik som innebär att växter och grönsaker odlas i vatten, utan jord.

Vi börjar vår inomhusodling med ett val av fröer som placeras på fuktiga startpluggar i VÄXER groddlåda, och ungefär en vecka senare ser vi resultat! Med tillförsel av näringsämnen och rätt sorts ljus gör vattenodling det möjligt att odla i små utrymmen inomhus, inte bara på vår och sommar, utan året runt.

Daniella Witte, för IKEA Livet Hemma

ikea_daniella_del1_inspiration_1

Längst upp på hyllan till vänster; VÄXER plant- och groddlåda med lock 89 kr/st, VÄXER odlingsmedia rotningskuber 29 kr/50 st. På bänken; VÄXER ställning för växtbelysning 69 kr/st, VÄXER LED växtbelysning 399 kr/st, VÄXER insatsset för odling 49 kr/st. Ta en vilopaus i odlingen på DIY-dagbädden, en betsad FJELLSE sängstomme 299 kr, med SINNERLIG kuddfodral 99 kr/st.

ikea_daniella_del1_inspiration_2

När fröna börjat gro planterar vi om i VÄXER ställning för växtbelysning 69 kr/st med VÄXER LED växtbelysning 399 kr/st och VÄXER insatsset för odling 49 kr/st.

ikea_daniella_del1_inspiration_3

I det nya sortimentet från IKEA finns allt som behövs från sådd till skörd av hemodlad basilika, pak choi och 16 andra sorters örter och bladgrönsaker.

Foto: Daniella Witte

Senaste inläggen