Det lilla svarta

Låt köket sätta stilen i hemmet. Här har vi nya KUNGSBACKA som står ut som ett grafiskt utropstecken mot vita väggar, sobert och stilrent.

Vi gillar KUNGSBACKA på så många sätt! De stilsäkra fronterna är framtagna i samarbete med designstudion Form Us With Love, som utvecklat ett helt återvunnet material. Luckor och fronter består av en kärna av återvunnet industriellt trä försedd med en folie av återvunna PET flaskor. Något som det funnits en övertillgång utav och som man sett till att börja nyttja. Köket har en matt antracitgrå yta som ger en mjuk svärta, och formspråket är karaktäristiskt med fasade kanter. Snyggt och hållbart – en kombination som ger en riktigt skön magkänsla.

Här har vi byggt upp ett ”compact-kök” med genomgående lådlinjer och utan väggskåp. Lådorna ger bra överblickbarhet och förvarar såväl porslin som specerier vilket frigör väggyta för ett luftigt och modernt uttryck. För att tillåta en personlig touch i det stilrena köket har vi använt en tavelhylla som avlastningsyta och även monterat en redskapsstång för synlig och lättillgänglig förvaring. Här kan de finaste kopparna stå på display och du har glasen enkelt inom räckhåll. Som stänkskydd använde vi en antracitgrå täcksida i samma material som köksfronterna för en enhetlig look. Svarta detaljer som blandare, handtag och krokar förstärker det modemässiga uttrycket.

Pella Hedeby, Livet Hemma redaktionen

Nyhet! KUNGSBACKA kök, prisexempel METOD/MAXIMERA bänkskåp med 2 lådor och KUNGSBACKA fronter 1 685 kr/st, Nyhet! KUNGSBACKA täcksida 599 kr, här monterad som stänkskydd. BORGHAMN handtag 129 kr/2 st, SÄLJAN bänkskiva med svart marmormönster 449 kr, BOSJÖN köksblandare, svart, 1 495 kr, MOSSLANDA tavelhylla 79 kr/st, FINTORP redskapsstång 79 kr/st, FINTORP krok 29 kr/5 st, Nyhet! VARDAGEN skål 19 kr/2 st, IKEA 365+ glas 29 kr/6 st, Nyhet! VARDAGEN espressokopp med fat 19 kr/st, VARDAGEN mugg 19 kr/st, Nyhet! VARDAGEN mjölk/gräddkanna 39 kr, ÄDELSTEN Mortel med stöt i svart marmor 99 kr.

Svärtan och det strama formspråket hos BOSJÖN köksblandare, 1 495 kr, förstärker det stilsäkra uttrycket i köket. FYNDIG inbyggnadsdiskho, 399 kr, Nyhet! VARDAGEN skål 19 kr/2 st, Nyhet! KUNGSBACKA kök, prisexempel METOD/MAXIMERA bänkskåp med 2 lådor och KUNGSBACKA fronter, 1 685 kr/st, Nyhet! KUNGSBACKA täcksida 599 kr, här monterad som stänkskydd, BORGHAMN handtag 129 kr/2 st, SÄLJAN bänkskiva med svart marmormönster 449 kr.

De nya skåpfronterna KUNGSBACKA har en matt antracitgrå yta och en snygg fasad kant, prisexempel Nyhet! KUNGSBACKA kök, prisexempel METOD/MAXIMERA bänkskåp med 2 lådor och KUNGSBACKA fronter, 1 685 kr/st. Förstärk den stilsäkra svärtan med handtagen BORGHAMN 129 kr/2 st. Kökshandduken har vi rivit till av AINA metervara, 89 kr/m. SÄLJAN bänkskiva med svart marmormönster 449 kr.

Som nätt avlastningshylla har vi använt MOSSLANDA tavelhylla, 79 kr/st. Vi har vänt hyllan upp och ner och fäst den med en extra skruv under hyllkanten för en stabil konstruktion. Under hyllan har vi monterat FINTORP redskapsstång 79 kr/st med FINTORP krok 29 kr/5 st. Stänkskyddet över bänksskivan är KUNGSBACKA täcksida, 599 kr som vi monterat direkt mot väggen med dubbelhäftande monteringstejp. På hyllan, IKEA 365+ glas 29 kr/6 st, VARDAGEN skål 29 kr/2 st.

Foto: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen