Bröd som värmer

Nybakat bröd på morgonen kan vara bland det bästa som finns, speciellt nu i höstmörkret. Idag bjuder vi på ett recept på filmjölksbröd med nötter och torkad frukt. Servera med en varm kopp te och tänd lite ljus för en garanterat bra start på dagen.

Bröd brukar ofta ta tid, därför passar det här receptet perfekt att baka direkt på morgonen eftersom det inte behöver jäsa. Dessutom är är det fyllt med energi och godsaker för en bra start innan det är dags att påbörja dagens aktiviteter. Receptet hittar du längst ner.

Nathalie & Matilda, Babes in Boyland, för Livet Hemma

ikea_brod_som_varmer_inspiration_4

Skär upp brödet och servera med ditt favoritpålägg. TERAPI smörkniv i eneträ 25 kr/4 styck, IKEA 365+ tallrik vit 25 kr, VARDAGEN mugg off-white 19 kr.

ikea_brod_som_varmer_inspiration_1

Brygg en stor kanna med ditt favoritte och tänd lite ljus. VARDAGEN tekanna off-white 79 kr, VARDAGEN mugg off-white 19 kr, IDEALISK tekula rostfritt stål 10 kr.

ikea_brod_som_varmer_inspiration_2

Mät upp de torra ingredienserna och blanda dem i en skål. VARDAGEN kökshandduk svart 49 kr/2 st, VARDAGEN måttsats i 5 delar 39 kr, VARDAGEN tillbringare med gradering i glas 29 kr, VARDAGEN burk med lock klarglas 19 kr.

ikea_brod_som_varmer_inspiration_3

Använd bakplåtspapper i formen för att brödet lätt ska gå att ta ut formen när det är färdiggräddat. BULLAR brödform brun 19 kr, LINDRIG kniv mörkbrun 99 kr/2 st.

Filmjölksbröd med nötter och torkad frukt
45-60 min, 175 grader

7 dl mjöl (hälften ska vara vetemjöl, men sen är det bara att välja och vraka på vad man har hemma. Vi valde grahamsmjöl)
1 dl valfri torkad frukt (aprikoser, tranbär, russin)
1 dl blandade nötter (hasselnötter, pekannötter, valnötter)
4 dl filmjölk
1-2 msk mörk sirap
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
ca 2 msk brödkryddor
Solrosfrön
Pumpakärnor

Gör så här
Blanda mjöl, bikarbonat, salt och brödkryddor. Häll i filmjölken och sirapen och rör om. Konsistensen ska vara som en klibbig gröt. Lägg smeten i en avlång brödform med bakplåtspapper i (du kan även använda rapsolja). Strö över solrosfrön och pumpakärnor, och grädda brödet i ca 50 min i 175 grader. Tiden kan variera lite så håll koll på slutet så brödet inte bränns.

Stylist: Nathalie Myrberg
Foto: Matilda Hildingsson

Senaste inläggen