Bo stort på liten yta

Jag har alltid bott litet. Mitt första hem var bara 16kvm stort, men rymde precis allt jag behövde. Att planera ett mindre utrymme är lite som en tävling, hur kan jag utnyttja varje kvadratmeter till max och samtidigt forma ett hem att trivas i? 

Compact living handlar om att skapa värdefulla kvadratmeter och utnyttja alla ytor till max. Men du behöver inte tänka att allt ska vara vitt och diskret bara för att du bor på en lite yta. Vill du som jag få in en stark och personlig färg i ditt lilla rum råder jag dig dock att hålla dig till en kulör, men du kan såklart blanda flera nyanser och toner av den färg du slutligen väljer!  

Ett tips är att försöka vara så organiserad du bara kan på de dolda ytorna, så att du får mer spelrum för fina detaljer och stilleben på de öppna. Förvaringen är nyckeln men du behöver inte bo i en avskalad lagerlokal för att lyckas med det. Förvaringsmöbeln LIXHULT skapar både en personlig karaktär, är nätt i sitt utryck och sväljer allt det där du inte vill ha framme. En sak som också slagit mig är att många inreder i miniatyr i små rum, slå dig fri från den tanken och våga dig på något maffigt. Här har jag använt mig av den överdimensionerade spegeln STOCKHOLM, vilket skapar både rymd och tillför det där otippade lilla extra. 

Linnea Salmén, Livet Hemma redaktionen

KOPARDAL sängstomme 895 kr, ÄNGSLILJA påslakan 149 kr, VÅRELD överkast 249 kr, Nytt! VENCHE kuddfodral 49 kr, Nytt! LIXHULT förvaringskombination 1196 kr, STOCKHOLM 2017 soffbord 599 kr, YPPERLIG bordslampa 449 kr, YPPERLIG värmeljushållare 69 kr set om 3, Nytt! ENEBY högtalare 895 kr, SKUBBARE korg 99 kr, STOCKHOLM spegel 799 kr. 

Nytt! LIXHULT förvaringskombination 1196 kr, YPPERLIG värmeljushållare 69 kr set om 3, FRYKEN burk med lock 99 kr set om 3, SKUBBARE korg 99 kr, STOCKHOLM spegel 799 kr.

VÅRELD överkast 249 kr, ÄNGSLILJA påslakan 149 kr, Nytt! VENCHE kuddfodral 49 kr, VÄRDERA kaffekopp med fat 25 kr. 

Stylist: Linnea Salmén
Fotograf: Ragnar Òmarsson

Senaste inläggen