Best of PS

I torsdags lanserades nya IKEA PS 2014 under en pressvisning i Stockholm. Kollektionen som kommer till varuhusen den 1 maj är skapad för människor i rörelse – multifunktionell design som effektivt tar tillvara på små utrymmen och möbler och inredning som är enkel att flytta med sig.

IKEA PS 2014 är flexibla möbler för designintresserade människor i en urban värld. Designteamets kärna består av 15 formgivare från olika delar av världen i samarbete med fem formgivare från IKEA. Med utgångspunkt i två workshops har produkterna i IKEA PS 2014 utvecklats i en kollektiv designprocess.

”IKEA PS 2014 kommer ur ett kollektivt och internationellt samarbete. IKEA är ett globalt företag och det speglas i våra kreativa processer och design.” Henrik Most Nielsen, creative leader IKEA PS 2014

Mer om IKEA PS 2014 hittar du i inläggen ON THE MOVE och IKEA PS 2014.

Släpp loss kreativiteten. IKEA PS 2014 garderob är inte bara en garderob utan också en plats för kreativitet. Med garderoben följer 160 plastpixlar i svart, rött, gult och orange som du använder till att dekorera stålramen. Stommen i pulverlackat stålnät är lätt och gör garderoben enkel att flytta. Och samtidigt som den håller ordning på kläder tar den inte bort ljus och luftighet från rummet. Design: matali casset.

”Inspirationen till förvaringsbordet IKEA PS 2014 kom från dim sum-matlådor, som du kan stapla på varandra och ändra ordning på hur du vill. Vi tänkte en hel del på att sitta och äta på ett avslappnat sätt, och hur praktiskt det skulle vara med flera brickor istället för en enda. Om du sedan staplar brickorna ovanpå varandra, fungerar de staplade brickorna som ett avlastningsbord.” Rich Brilliant Willing, designer

En hylla att luta sig mot. Lätt och nätt är den lilla vägghyllan som varken behöver borrhål eller mycket plats för att göra jobbet. Luta den bara mot en vägg så står den stadigt (till din tjänst) tills nästa flytt! Design: Keiji Ashizawa.

Ett rum i rummet. En mysig matta är mer än bara hemtrevnad, den kan skapa ett extra rum i rummet. IKEA PS 2014 innehåller två mattor, en handvävd i 100% ull och en med kort lugg i polypropen. Design: Margrethe Odgaard.

Flexibla arbetstider. IKEA PS 2014 sekretär ger extra förvaringsutrymme och en arbetsplats som passar små ytor. Vill du inte se röran är det bara att slå igen locket! Sekretären behöver inte fästas i väggen så du kan flytta runt den precis som du vill. Design: Krystian Kowalski, Maja Ganszyniec, Pawel Jasiewicz.

Sparkbänk. Den här bänken är inspirerad av ett kärt, gammalt skandinaviskt transportmedel. Den är perfekt för hallen men passar lika bra utomhus eftersom den har ben som står stadigt även på mjuka underlag. Bänken är gjord av rostfritt aluminium och ek, tåliga material som gör att bänken IKEA PS 2014 bänk håller i många, många år. Design: Anna Efverlund.

Senaste inläggen