Berså på modernt vis

Syrenhäcken ramar in den mysiga uteplatsen där FALHOLMEN bord och stolar står. De är valda för att harmonisera med golvfärgen och har även en mjuk och skön yta som är behaglig att känna och se på.

När det gäller uteplatser som är inramade av en gammal trädgård så är det nödvändigt att blanda gammalt och nytt.  Den antika flasktorken från Frankrike är som en skulptur men också praktisk att hänga redskap på. Sitter mjukt gör man på dynor HÅLLÖ och fårskinn LUDDE. Många vattenkannor är bra att ha till hands, fyllda med vatten som tempereras till behagliga grader för växterna så de inte chockas när de vattnas. Det hemgjorda fågelbadet i skuggan av syrénhäcken lockar både fåglar och bin, de står för den bästa underhållningen.

Tina Hellberg, för IKEA Livet Hemma

FALHOLMEN fåtölj 300 kr, FALHOLMEN bord 695 kr, LUDDE fårskinn 249 kr, SALLADSKÅL vattenkanna 199 kr, BITTERGURKA vattenkanna
99 kr, MASTHOLMEN sidobord 415 kr, IKEA STOCKHOLM pläd 299 kr, INGEFÄRA krukor 29-129 kr, IKEA 365+ kökshandduk 2 pack 49 kr, HÅLLÖ stolsdyna 129 kr, JACKFRUKT sekatör 79 kr.

Även om trädgården och alla växter omgärdar oss så är samlandet och plockandet en del av nöjet. En liten bukett av klematis, hägg och pion i en enkel gammal flaska blir ett vackert blickfång på bordet och när vaserna inte räcker till kan ett drickglas hålla en blomma. Komplettera de nya möblerna FALHOLMEN med en vintagestol, det passar alla uteplatser men särskilt i en gammal trädgård eller för att skapa stämning där det är helt nybyggt. FALHOLMEN fåtölj 300 kr, FALHOLMEN bord 695 kr, BITTERGURKA vattenkanna grå 99 kr, IKEA 365+ vinglas 15 kr, INGEFÄRA kruka 129 kr, IKEA 365+ kökshandduk 2 pack 49 kr.

En mosaikplatta som blev över från badrumsrenoveringen blir till ett vackert underlägg.  Den nyss beskurna alpklematisen får bli till fina buketter i glas och vas. FALHOLMEN fåtölj 300 kr, FALHOLMEN bord 695 kr, IKEA 365+ vinglas 15 kr.

Planteringsbrickan SALLADSKÅL kan kombineras och byggas i olika höjder och former. Här har vi valt två stycken av den mindre storleken och staplat dem till en kryddodling praktiskt hjulförsedd så man kan flytta runt odlinglådan vid behov. Även ute är det fint att möblera i olika höjd så krukan INGEFÄRA får stå på sidobordet MASTHOLMEN. SALLADSKÅL planteringsbricka 199 kr/st, FALHOLMEN fåtölj 300 kr, FALHOLMEN bord 695 kr, SALLADSKÅL vattenkanna svart 199 kr, BITTERGURKA vattenkanna grå 99 kr, MASTHOLMEN sidobord 415 kr, INGEFÄRA kruka 129 kr, IKEA STOCKHOLM pläd 299 kr.

Fotograf: Petra Bindel

Senaste inläggen