Bär fulla av sommar

Ett av de säkraste tecknen på att det är sommar är tillgången på söta röda bär. Jordgubbar, smultron och blandningen däremellan, smulgubbar, njuter vi av från morgon till kväll!

En skön och lugn semestermorgon får gärna börja med en generös mängd färska bär som tillbehör till filen. På eftermiddagen bjuder vi på eftermiddagskaffe med lättbakade tarteletter fyllda med grädde och smulbär. Prova även att blanda lite jordgubbar i en sallad tillsammans med avocado och tomater, ett syrligt och gott tillbehör till grillat!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

Sommarfrukost på verandan med färska smulbär, musli och fil! 

Nyhet! ÄNGSÖ karmstol 550 kr i massiv vitlaserad furu, ÄNGSÖ runt bord 1 495 kr, IKEA 365+ skål 39 kr i ljusturkos, IKEA 365+ assiett 39 kr, SVIT bestick 279 kr i 24 delar, GOTTIS serveringsskål 69 kr, BRUKBAR glas 9 kr, SOCKERÄRT kanna 129 kr, SOCKER vas 99 kr för set om 2, TEKLA kökshandduk 5 kr.

Tarteletter med smulbär

200 g vetemjöl

125g smör


2 msk vatten

Sätt ugnen på 200 grader

Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat.

Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg.


Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den.


Kavla ut i tartelettformarna och baka i ugn i ca 15-20 min.

Servera med vispad grädde och smulbär!

Servera tarteletter på ARV BRÖLLOP uppläggningsfat på fot med lock 189 kr, IKEA 365+ assiett 39 kr, SVIT bestick 279 kr i 24 delar. Små bär på strå är både vackert att duka med och lika gott som det ser ut!

ÄNGSÖ och andra utemöbler för sköna sommardagar hittar du på IKEA.se

Fotograf: Roland Persson

Matstylist: Elin Åström

Senaste inläggen