Bädda nytt – och hållbart!

På IKEA strävar vi alltid efter att hitta nya sätt att ta fram produkter på, som har så liten inverkan på miljön som möjligt. Det kan handla om allt från att minska vikten på möbler, så att transporten blir mer miljövänlig – till att producera textilier från noggrant utvalda, hållbara material.

Linne är ett naturmaterial som är både starkt och hållbart – och som bara blir vackrare med åren! Påslakanen IKEA PS 2012 som tillverkas av lin är ett bra exempel. Lin kan odlas i kallare klimat vilket innebär att konstbevattning och bekämpningsmedel sällan behövs. 

DVALA serie tillverkas med förnyelsebar bomull utan optiska vitmedel, dvs bomullen odlas med mer hållbara metoder – mindre mängder vatten, konstgödsel och bekämpningsmedel – än vid tillverkning av vanlig bomull.

Så, tänk lite extra på miljön när det är dags att bädda nytt!

Fakta om lyocell och bomull:

Lyocell är ett förnyelsebart material baserat på cellulosa från trädplantager och som kräver mindre mängd vatten än bomull. Det används redan i ett antal IKEA produkter som behöver liknande egenskaper som bomull. Vi håller på att utöka detta sortiment för att minska vårt bomullsbehov. Dessutom görs många IKEA bomullsprodukter nu med smarta tekniker som minskar mängden bomull som krävs för att göra en bra kvalitetsprodukt.

Läs mer om vårt arbete med miljö och hållbar utveckling här!

Senaste inläggen