Bädda helt naturligt

Nu går produktutvecklingen på IKEA framåt genom att ta ett hållbart kliv bakåt! Vid utvecklingen av den nya serien JOFRID återupplivades en gammal tradition där blad från växter och skal från nötter och apelsiner fått ge textilierna varma och naturliga kulörer.

Berg, hav, jord och sand, träd och växter. Människor har alltid fascinerats av naturens färger och tagit vara på dem för att färga kläder och andra textilier. Nu kan även IKEA, i sitt arbete och strävan att utveckla hållbara metoder sluta cirkeln kring serien JOFRID som består av gardiner, plädar och kuddfodral i jordiga och blågrå nyanser, textilierna är vävda av lin och bomull från mer hållbara odlingar. En annan naturnära nyhet är HIDRASUND madrasser, ett sortiment helt i organiska material som naturlatex, kokosfiber, bomull, ull och lyocell.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Nytt! JOFRID kuddfodral 99 kr, ofärgat naturvit eller växtfärgat gråblå, JOFRID pläd 399 kr.

Nytt! JOFRID pläd 399 kr, i 80% bomull och 20% lin med fin struktur och materialkänsla.

Nytt! TISTEDAL bäddmadrass 3 200 kr, HIDRASUND pocketresårmadrass 8 395 kr, fast. Naturlatexfyllning ger en mjukare yta och har mycket goda tryckavlastande egenskaper som hjälper dig att slappna av, design Ola Wihlborg.

Nytt! HIDRASUND pocketresårmadrass 8 395 kr, i naturmaterial som ger ett svalt och jämnt sovklimat.

Senaste inläggen