ART EVENT för alla

Konst för alla! IKEA presenterar i april ART EVENT 2017, en mångsidig kollektion där intressanta och hyllade konstnärer från olika delar av världen fått skapa teckningar som specialtryckts på tjockt, matt papper med en exklusiv känsla.

”Att teckna för hand är en fascinerande konstform som påminner oss om vad det innebär att vara människa i en värld som drivs av snabb teknik och digital utveckling. De här teckningarna är fulla av sinnlighet och taktilitet, det är nästan som att konstnären lämnat sitt fingeravtryck på papprets yta”. Henrik Most, kreativ ledare IKEA.

De 12 motiven i ART EVENT 2017 förmedlar en mångfald av personliga uttryck, tekniker och berättelser. Det är en varieration av motiv och stilar, där konstnärerna har använt många olika tillvägagångssätt: allt från blyerts, färgpennor, bläck, krita och kol till akvarell, gouache och pastell.

Verken i ART EVENT 2017 har med stor omsorg omvandlats till affischer i begränsad upplaga. De är tryckta på tjockt matt papper med taktil yta. Priset per affisch är 99:-/st, och 7 april 2017 är det premiär för ART EVENT 2017 tillfällig kollektion som säljs på IKEA varuhus och www.ikea.se.

Det finns något för alla i ART EVENT 2017!

Nyhet! ART EVENT 2017. En kollektion med 12 affischer som hyllar hantverket, teckning och illustration i olika former.

Nyhet! ART EVENT 2017 affisch, 99 kr/st, alla med en egen historia. Övre raden: Big Audio Dyn-o-mite! av Kevin Lyons, Naive Suave av Imaginary Band 170, Rainbows av Amandine Urruty. Nedre raden: Reflections on deep thoughts av Micha Payer & Martin Gabriel, Nightwalk av Ragnar Persson, MATSURI av Yasuto Sasada.

Nyhet! ART EVENT 2017 affisch, 99 kr. We are one av Hell’O, en konstnärsduo som består av Jérôme Meynen och Antoine Detaille. Deras vision med detta verk var ”att skapa en blandning av människor och djur på ett positivt sätt, att måla en figur som är ihopsatt av flera roliga huvuden” kommenterar de.

Nyhet! ART EVENT 2017 affisch, 99 kr/st. Övre raden: Life is Pay The Bill av Hahan, Assembling Reality av Amit Greenberg. Nedre raden: Around a table av Joanna Concejo, Shelfie av Jean Jullien.

Senaste inläggen