ART EVENT 2017 – motiv som växer

Den nya ART EVENT 2017 kollektionen innehåller 12 motiv av konstnärer från olika delar av världen. Tillsammans har de skapat en kollektion med personliga fantasifulla verk, med en gemensam vilja att göra konst tillgänglig för alla.

Här ser vi två av motiven i miljö, Självporträtt av Hell’O och Around a table av Joanna Concejo. Joanna Concejo, en konstnär känd för sina tecknade fabelliknande varelser, har skapat en måltid som kombinerar naturens element med det traditionella familjefotot. Hell’O, konstnärsduon Jerome Meyen och Antoine Detaille, jobbar ofta grafiskt med symbolism, för ART EVENT har de skapat en karaktär uppbyggd av flera huvuden med mönster influerade av både afrikanska tribalmönster och memphisgruppen. Gemensamt för många av motiven i kollektionen är detaljrikedomen, som gör att man plötsligt kan få syn på något nytt i bilden även efter flera år. Affischerna har tryckts på matt fint papper som förstärker känslan och närheten till det handgjorda. – De här teckningarna är fulla av sinnlighet och taktilitet, det är nästan som att konstnären lämnat sitt fingeravtryck på papperets yta, säger Henrik Most, kreativ ledare på IKEA.

ART EVENT 2017 är en tillfällig kollektion med premiär på varuhusen den 7 april. Konsten kan även köpas här på IKEA.se.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Nyhet! ART EVENT 2017 Around a table av Joanna Concejo 99 kr, Nyhet! STOCKHOLM 2017 puff 1 295 kr, Nyhet! IKEA PS 2017 självbevattningskruka 249 kr.

Nyhet! ART EVENT 2017 Around a table av Joanna Concejo 99 kr, Nyhet! STOCKHOLM 2017 puff 1 295 kr.

Nyhet! ART EVENT 2017 Självporträtt av Hell’O 99 kr, RIBBA ram 199 kr, Nyhet! EKET skåp med 4 fack 450 kr, ljusorange, CYLINDER vas/skål 199 kr/set om 3.

Stylistassistent: Alicia Sjöström
Foto: Ragnar Omarsson

Senaste inläggen