Årets Möbel blev…

…Ilse Crawfords dagbädd SINNERLIG för IKEA! En rad prestigefyllda
ELLE Decoration Swedish Design Awards-priser delades ut under måndagskvällen på ett fullpackat Café Opera i Stockholm.

IKEA är stolt huvudsponsor av ELLE Decoration Swedish Design Awards som varje år belönar svensk design i 14 kategorier. Vinnarna är automatiskt nominerade till ELLE Deco International Design Awards som delas ut i Milano i april.

ikea_sinnerlig_inspiration_elle

Årets Möbel 2016 blev SINNERLIG dagbädd designad av brittiska Ilse Crawford för IKEA i augusti. Juryn ansåg att IKEA och Crawford fört in den klassiska möbeltypen i samtiden. Se mer av SINNERLIG kollektion här.

ikea_elle_decoration_swedish_design_awards_3

Ilse Crawford tar emot priset Årets Möbel 2016. Hon beskriver kollektionen SINNERLIG i samarbete med IKEA:

– När vi startade den här resan var vårt mål att skapa något som gav en känsla av tillhörighet – att möblerna ger känslan av hemma. Jag vill göra normalt speciellt.

ikea_elle_swedish_design_awards

De nominerade i ELLE Decoration Swedish Design Awards 2016 och den inredningsintresserade publiken underhölls bl a av konferencier Renée Nyberg.

ikea_elle_decoration_swedish_design_awards_4

I samarbete mellan ELLE Decoration och IKEA delades det nya priset Årets Inredningsbloggare ut för första gången. Elle Decoration valde ut 10 finalister och svenska folket fick rösta: Vinnare av Årets Inredningsbloggare 2016 blev Frida Ramstedt som driver bloggen Trendenser.se.

ikea_swedish_elle_design_awards_2

Gala-besökarna fick även en förstahandstitt på tillfälliga kollektionen GILTIG, resultatet av ett samarbete mellan IKEA och internationellt erkända modeskaparen Katie Eary. Hennes formgivning omfamnar det färgstarka och uppstudsiga. Kollektionen består bland annat av inredningsdetaljer, porslin och textil. GILTIG kommer till IKEA varuhusen i april 2016.

Senaste inläggen