Arbetsplats

Den ofärdiga känslan av en renovering i pågående inspirerar till en härligt ruff arbetsplats hemma. Många gånger har jag gått förbi byggarbetsplatser och suktat efter snygga spånskivor som tillfälligt täcker en öppen fasad eller gigantiska hinkar med betong som ligger slängda, gamla spadar och rostiga verktyg. Det som är skräp i någons ögon är vackert för andra! Som en halvfärdig vägg i rappad betong eller en rå träskiva som står lutad mot en vägg. 

På träskivan monteras tre IKEA PS 2012-lampor i rad med hävarm för att få ordentligt med arbetsljus och som bonus fungerar skivan som anslagstavla. Färger från en gråblå skala kompletteras med materialval som rå furu, betong och patinerat läder. Stolen i svartlackerad aluminium och perforerad sits samt skrivbordet på hjul passar in i miljön med sin enkla stilrena design. Resultatet blir ett hemmakontor för kreativitet och slit men framförallt arbetsro. 

Hanna Meijer, redaktionen Livet Hemma

Stolen REIDAR är formgiven av designer Ola Wihlborg, fungerar lika bra inomhus som utomhus och är gjord helt i aluminium.

Linjaler, penslar och pennor trängs i krukan MANDEL som målats i en blågrå nyans. 

Fotograf: Roland Persson

Stylist: Anna Gorecki

Senaste inläggen