Hoppa till huvudinnehåll
Gå till produktlistan

Bakredskap

Allt för små och stora bakningsprojekt

Att baka är kreativt och kul och något som vuxna och barn kan göra tillsammans. Med rätt bakredskap är du snabbt redo att börja blanda, baka, kavla – och äta! 

VISPAD vispskål är praktisk när du ska blanda degen till chokladbollarna, fixa en sallad eller marinera maten till grillningen. Ringen i botten håller skålen på plats medan du rör runt och mixar.

Åtta gröna VISPAD står utspridda på en gul bordsskiva i ett ljusgult rum.
Två staplade mörkgröna VISPAD mot en ljusgul bakgrund.

Lika tidlös som mormors pajrecept?

Det nya pajfatet från NÄBBFISK är en blinkning till traditionen och en skål för framtiden. Den tidlösa designen och det hållbara stengodset gör den till ett måste i alla kök. Perfekt för pajer, tarteletter och mycket mer och en favorit under många år framöver.

Se alla bakformar
En bärpaj i en vit/mörkgrön NÄBBFISK pajform läggs på en kökshandduk och en bit tas ut ur pajen.
En person i mörkbeige skjorta håller ett vitt/mörkgrönt NÄBBFISK pajfat i en lokal med gröna väggar.
Se alla bakformar

Något som gör matlagningen kul är att man kan experimentera och leka sig fram till nya upptäckter. En nypa sånt här och ett knippe sånt där, och resultatet kan bli helt magiskt. 

Men bakning är en mer exakt vetenskap. Det räcker med ett litet misstag när du mäter upp ingredienserna för att resultatet ska bli ett helt annat. Plötsligt vägrar brödet att jäsa, sufflén säckar ihop eller bullarna blir torra och hårda. Listan kan göras lång. För att undvika misslyckanden behöver du följa recepten till punkt och pricka. Och inte minst: använda de rätta bakredskapen.

Fyra bakredskap som alla kök behöver

Det spelar ingen roll om du ska göra en regnbågskaka med perfekta lager eller om du börjar med en enkel sockerkaka. Vi finns här för att hjälpa dig att bli en bättre hemmabagare. För att hjälpa dig komma igång har vi tagit fram en lista med fyra bakredskap som du definitivt kommer att behöva, oavsett nivån på dina bakfärdigheter.

Bakformar

En sak är säker: det blir inga bakverk utan riktiga bakformar till dina skapelser. Och faktum är att det är väldigt viktigt att använda den storlek och form som anges i receptet. Annars behöver den tid som anges för gräddning i ugnen ändras (vilket inte är lätt att räkna om på rätt sätt).

Mätredskap

Som sagt, i bakning är det viktigt med precision. Och det är svårt att mäta upp ingredienserna korrekt utan riktiga redskap. Lyckligtvis har vi alla mätredskap du behöver. Från måttsatser och tillbringare till termometrar och vågar, så att du kan vara säker på att mäta upp rätt mängd.

Vispskålar

En stor vispskål är ett måste för de flesta typer av bakning. Och eftersom många recept ofta kräver flera vispskålar kan du passa på att köpa mer än en. Då undviker du det extra arbetet med att flytta över degen eller smeten till en annan behållare och diska vispskålen för att sedan använda den i nästa steg. Det bästa är att skaffa minst två. Gillar du att ha det snyggt och prydligt omkring dig har vi grejen för dig: vispskålar med lock! I locket finns en öppning för vispen, så att du kan undvika stänk medan du vispar.

Mindre bakredskap och baktillbehör

Även om de större sakerna nu är på plats kommer du också att behöva några mindre bakredskap och baktillbehör. När du ska använda dina vispskålar behöver du också vispar och urskrapare. Och när du ska pensla bullarna med äggula behöver du en bakpensel. Och utan en kavel skulle du inte ens ha några bullar att pensla. Sedan behövs också olika saker när du ska dekorera dina tårtor. Vill du göra det lite mer avancerat kan du skaffa ett tårtdekorationsset.

Nu har du full koll på de mest grundläggande bakredskapen och är redo att inleda ditt stora bakäventyr!