Äkta par i hållbarhet

Att blanda gammalt och nytt i inredning är inget nytt, men att IKEA funnits med så länge att de tidiga möblerna som vi nu hittar på auktion har ett halvt sekel och en lång historik bakom sig! Här matchar vi de fantastiska AMIRAL fåtöljerna i patinerat läder med några blivande IKEA klassiker.

AMIRAL fåtöljerna i läder med kromad metallstomme är formgivna av Karin Mobring, tidigt 70-tal, och är en av de mest eftersöka IKEA vintage möblerna. Det är inte svårt att förstå varför, de ser så gott som nya ut, och smälter självklart in med hyllan SVALNÄS i bambu, en av de senaste årens mest hållbara och genomtänkta hyllsystem. Just nu ser vi mycket av färgskalan vitt, “greige” och svart i kombination med trä och rostiga toner, som den tidlösa ARÖD lampan uppdaterad i perfekt brunröd nyans. En av mina personliga favoriter, är det lilla brickbordet GLADOM, som passar till ALLT, även det uppdaterat i svart och rött för våren. Det stiliga AMIRAL fåtöljparet kommer du att kunna vinna i maj månads #vinnvintage instagramtävling på @IKEAsverige, så håll utkik!

Mer härlig SVALNÄS inspiration hittar du i ”Låt SVALNÄS växa fritt

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Nytt! ARÖD golv/läslampa 499 kr, rödbrun, Nytt! GLADOM brickbord 149 kr, svart, SVALNÄS väggmonterad förvaringskombination 2 960 kr, bambu, vit, HOVSTA ram 179-199 kr i björk, STORUMAN golvlampa 129 kr.

SVALNÄS väggmonterad förvaringskombination 2 960 kr, bambu, vit, Nytt! ARÖD golv/läslampa 499 kr, rödbrun, HOVSTA ram 179 kr i björk, VIGDIS kuddfodral 79 kr, beige.

SVALNÄS väggmonterad förvaringskombination 2 960 kr, bambu, vit, Nytt! HÖGMODIG kaffebryggare 199 kr, i klarglas med återanvändbart rostfritt stålfilter, SOMMAR 2018 mugg 25 kr/st, KRUSTAD tallrik 59 kr, ljusgrå.

Nytt! INDUSTRIELL fåtölj 1 495 kr, natur, grå, har en handvävd sits av slitstark pappersfiber, HOVSTA ram 179 kr i björk, STORUMAN golvlampa 129 kr, VIGDIS kuddfodral 79 kr, blå.

Stylist: Anna Lenskog Belfrage
Fotograf: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen