DIY – NÄSUM naturlig förvaring

De handgjorda NÄSUM korgarna i miljövänlig bananfiber och massiv furu har var och en sin funktion och tydliga formspråk. Tillsammans bildar de ett oväntat men harmoniskt naturfenomen att gilla!

Bananfiber är ett restmaterial som annars skulle brännas som skräp. Nu blir den istället en fin och naturlig förvaring! För att få korgarna att hänga ihop stadigt trots sina olika former spände vi ett brett juteband runt formationen och häftade ihop. Runt detta knöt vi på ren inspira- tion, och som dekoration, ytterligare ett smalt band i turkosgrön färg, fint i kontrast med naturmaterialen.

Anna L-B, Livet hemma-redaktionen

NÄSUM korgserie består av NÄSUM rund korg 149 kr, NÄSUM kista med lock 399 kr, NÄSUM korg 149 kr (det finns även en större kista för 599 kr). I förgrunden BENTZY LAND kudde 99 kr, i det tåliga natumaterialet ramie. Den antika kelimmattan är privat, men liknande kelimmattor hittar du på IKEA.

Ett brett juteband håller ihop korgarna. Detalj på NÄSUM kista, handtag i rotting och massivt akaciaträ.

URSULA pläd i flätstickad bomull 249 kr, rund NÄSUM korg 149 kr, HENNY filt i ren ull 399 kr, KALASA kruka i vitlaserad massiv asp 59 kr.

Foto interiörbild: Nina Broberg

Senaste inläggen