99 hacks – en bibel för DIY fantaster

Redan när Monica Karlstein var liten kunde hon längta en hel skoldag om hon visste att hon skulle åka med mamma till IKEA på kvällen. Nu har hennes bok “99 hacks” kommit, till bredden fylld med tips på hur en möbel kan få nytt liv med bara lite kärlek och kreativitet!

Inredningsintresset väcktes tidigt, och det har hållit i sig för Monica Karlstein, som idag är utbildad inredare och journalist och framgångsrikt driver en av Sveriges största inredningsblogggar, Hemmafixbloggen. – Jag tror att vi blir mer hållbara som människor om vi får skapa och jobba med våra händer, att med fingrarna få försvinna in i penseldragens svepningar eller sågens malande ger oss ett avbrott från vardagsbruset som vi behöver så väl. – En slags andningspaus för själen, lägger hon till. Inom DIY kretsar används det engelska begreppet “blanks” för IKEA möbler som är lätta att modifiera och sätta personlig prägel på. Exempel på “blanks”, som vi själva plockat upp och gjort om här på Livet Hemma är IVAR serien och byrån TARVA i massiv furu, en möbel som bjuder in till egna tolkningar med hjälp av färg och nya handtag, som här i Monicas tappning, en helt underbar botanisk byrå, som gjord för att sprida sommarstämning i en hall eller ett sovrum. Några andra favorithacks ur boken är uppdateringen av den klassiska POÄNG fåtöljen som får ett helt nytt liv med sits i sadelgjord, och den fina hyllan gjord av IVAR gavlar och hyllplan.

Anna Lenskog Belfrage, Livet hemma redaktionen

Boken 99 hacks – Från massproducerat till genuin inredning hittar du i välsorterade bokhandlar. På Hemmafixbloggen hittar du också många av Monicas tips och hacks.

Monica i skapartagen, läder är ett av favoritmaterial som bidrar till en hållbar hantverkskänsla, och det blir bara vackrare med åren.

Här ser vi fina exempel på IKEA hacks, fåtöljen POÄNG har fått en ny sits i sadelgjord och pallen FROSTA och STOCKHOLM 2017 bricka har blivit ett perfekt sidobord.

Byrån TARVA i massiv furu, har klätts med botaniska blad och fått ÖSTERNÄS handtag i läder.

En up-to-date hylla gör du av en gammal IVAR hylla, där både gavlar och hyllplan kommer till användning.

Så fint och fiffigt att även göra om och uppdatera barnens möbler. Här har DUKTIG leksakskök fått en mer lantlig stil med bara lite färg och nya kökshandtag.

Idé och styling: Monica Karlstein
Foto: Anna Kubel

Senaste inläggen