1.2.3. Skolstart

Det är alltid lite pirrigt och spännande med skolstart. Vi inspireras av den söta skolbänken SUNDVIK när vi inreder barnrummet med utrymme för pyssel, lärande och lek.

Vi älskar små möbler med massor av funktion. SUNDVIK skolbänk sätter omedelbart stilen i barnrummet med inspirationen hämtad från gamla skolsalar. Praktisk förvaring under locken för pennor, papper och småsaker och bra yta för att rita och pyssla. Kombinera med vintagemöbler och detaljer för att förstärka den charmiga känslan. Det är extra roligt att hitta på finurliga lösningar i barnrummet. Matta är t ex flera små SIGNE mattor som lagts ihop till en större. Kombinera färger och ränder på längden och tvären för ett personligt uttryck. Lägg dem på ett halkskydd så ligger de på plats när det busas runt i rummet.

DIY Tips! Fixa personliga pennmuggar av tandborstmuggen MJÖSA. Med hjälp av utskrivna mallar har vi målat på ordningssamma siffror. 1.2.3. Ordning och reda.

Pella Hedeby, Livet hemma redaktionen

ikea_123SKOLSTART_inspiration_1

SUNDVIK Skolbänk, 399 kr/st, FOTO Taklampa, 199 kr, MJÖSA Tandborstmuggar, 79 kr/st (här med DIY målade siffror), PYSSLA Pärlor, 79 kr/0,7 kg, BURKEN Burk med lock, 19 kr samt BURKEN Burk med lock, 39 kr. PYSSLA Pussel, 49 kr. SIGNE Matta, Slätvävd i blandade färger, 20 kr/st.

ikea_123SKOLSTART_inspiration_3

Som pennmuggar använder vi MJÖSA Tandborstmuggar, 79 kr/st, med DIY målade siffror. MÅLA Färgpennor, 39 kr/10 st, MÅLA Färgpensel, 19 kr/set om 6. PYSSLA Pärlor, 79 kr/0,7 kg förvaras i BURKEN Burk med lock, 19 kr. SUNDVIK Skolbänk, 399 kr.

ikea_123SKOLSTART_inspiration_2

Träleksaker som håller att slitas år efter år känns som ett bra val och ger en genuin känsla till barnrummet. PYSSLA Pärlor, 49 kr, SIGNE Matta, 20 kr, MÅLA Ritrulle, 29 kr/30 m och penslar tillhörande MÅLA Vattenfärgslåda, 59 kr.

Fotograf: Sara Medina Lind

Senaste inläggen