Vintersallad

Så här mitt i mörkaste november och förkylningstider kan det vara bra att vara lite extra snäll mot kroppen genom att boosta den med en härlig vintersallad full av vitaminer och antioxidanter.

Grönkål, rödbetor, apelsin, äpple och granatäpple är några av de fantastiska grönsaker och frukter som är i säsong just nu – och som passar utmärkt att ha i en vintrig sallad.

Nathalie & Matilda, Babes in Boyland för Livet Hemma

ikea_vintersallad_inspiration_1

En trälåda passar bra att förvara frukt och grönt i. Börja med att skölja grönkålen och bladspenaten. KNAGGLIG låda 69 kr, GEMAK durkslag 89 kr.

ikea_vintersallad_inspiration_2

Skär frukterna och grönsakerna i lagom stora bitar. Börja med grönkålen och bladspenaten och lägg sedan de andra ingredienserna över bladen. Avsluta med fetaost och pumpakärnor. PROPPMÄTT skärbräda 79 kr, IKEA 365+ kökshandduk 49 kr/2 st.

ikea_vintersallad_inspiration_3

En god dressing förhöjer salladen. KORKEN burk med lock, 12 kr, Nyhet! SINNERLIG serveringsfat 79kr-99 kr/st, SINNERLIG flaska 79 kr.

Recept: Vintersallad
150 g färsk babyspenat
150 g grönkål
1 st liten rödlök
1 st äpple
1 st apelsin
0,5 st granatäpple
2 st små rödbetor
75 gram fetaost (går att välja bort)
Pumpafrön att strö över salladen

Dressing
4 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 tsk fransk senap
1 tsk honung
salt och peppar efter smak

ikea_vintersallad_inspiration_4

Matstylist: Nathalie Myrberg
Foto: Matilda Hildingsson

Senaste inläggen