Vilken röra!

En ljuvlig kronärtskocksröra med parmesan och ricotta är supergott på surdegsbröd eller som tillbehör till grillat. Gör den på färska kronärtskockor eller snabbvarianten av hjärtan på burk.

En mångsidig röra som man också kan ha till pasta eller salladen. Gör mycket när du ändå håller på, röran brukar ta slut i rasande fart. Dessutom blir den godare om den får stå och mogna till sig i kylen.

Hanna Meijer, redaktionen Livet Hemma

ikea_vilken_rora_inspiration_1
RÅSKOG

Rullvagnen RÅSKOG fylls med ingredienser och burkar till röran. Färska kryddor och vackra kronärtskockor, citron och olivolja. RÅSKOG är en superbra vagn i köket för alla som behöver extra förvaring.

ikea_vilken_rora_inspiration_2

Vi serverar röran direkt ur burken KORKEN i klarglas med lock.

Fotograf: Ragnar Ómarsson
Stylist: Victoria Nordström

Fräsch röra på kronärtskocka
2 burkar kronärtskocka (ca 600g), avrunna och grovt hackade (eller kokta färska hjärtan)
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 dl ricotta
1 1/2 dl pinjenötter, rostade i torr panna, spara lite till dekoration
2 dl riven parmesan, spara lite till dekoration
1 dl finhackad persilja
Citronsaft från 1 liten citron
Salt och peppar
6 skivor grillade surdegsbröd

Lägg hälften av kronärtskockorna tillsammans med ricottan och vitlöken och mixa med handmixer eller matberedare till en slät kräm. Blanda i resten kronärtskockorna och resten av ingredienserna, salta och peppra. Blanda väl. Smaka av. Toppa med rostade pinjenötter, riven parmesan och ringla över olivolja. Bred på en rejäl klick på de nygrillade surdegsbröden och njut. Servera gärna med en extra klyfta citron.

Senaste inläggen