Vilken cirkus på IKEA!

Jonglera i hallen, balansera i köket och gör kullerbyttor i sovrummet! På IKEA vill vi uppmuntra barn att röra sig mer hemma. Därför har vi utvecklat en ny lekserie i samarbete med den svenska nycirkusgruppen Cirkus Cirkör.

I den nya spännande serien ingår gunga, gymnastikmatta, balansbänk och jongleringsset; saker som uppmuntrar till lek och fysisk aktivitet som är så viktig för barns utveckling. Med redskap som liknar proffsens är cirkuskänslan på topp, så släpp lös akrobaterna!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

ikea_cirkus2_inspiration_1

GUNGGUNG gunga 179 kr, rekommenderas från 3 år.

Att gunga är inte bara skoj, det utvecklar också barns motorik och hjälper till att sortera tankar. Och vad kan vara roligare än att gunga inomhus? GUNGGUNG av designer Tina Christensen är gjord av 100% polyester och är uppbyggd på samma sätt som den robusta utrustningen som används för segling, ishockey och akrobatik. Gungan passar barn över tre år och kan bära upp till 70 kilo. Den fästs i taket eller i annat material som klarar belastningen av gunga och barn (fästbeslagen heter EKORRE och säljs separat).

”För att hitta inspiration till GUNGGUNG och produkterna i den nya lekserien har jag jobbat med svenska Cirkus Cirkör. Det var både uppfriskande och upplyftande. Akrobaterna hittade på rörelser för barn och jag såg förslag på lekutrustning framför mig.”

Tina Christensen, designer.

 

TRÄNING jongleringsset 279 kr, rekommenderas från 6 år.

TRÄNING jongleringsset gör lekstunden både utmanande och skojig. Alla redskap som ingår i TRÄNING är mjuka och noga testade för barn. I jongleringssetet ingår tre färgkoordinerade ringar, käglor och jongleringsbollar i en nätpåse.

 

”Det har alltid varit en dröm för mig att formge barnvänliga käglor. Jag älskar själv att jonglera eftersom det håller mig koncentrerad och hjälper mig att vara i nuet. Och du kan göra det ensam eller tillsammans med någon.”

Tina Christensen, designer.

 

PLUFSIG hopvikbar gymnastikmatta 299 kr, rekommenderas från 18 månader.

Lek, träna och ramla! Med PLUFSIG gymnastikmatta blir landningen mjuk. PLUFSIG är perfekt att öva cirkuskonster på utan att göra sig illa. Den hopvikbara gymnastikmattan är gjord i fem sektioner och passar även bra till kojbyggen och som madrass när man behöver vila en stund. Och när leken är slut är mattan lätt att vika ihop och stuva undan. PLUFSIG har ett överdrag av 100 procent polyester och är fylld med mjukt kallskum (mattan är 3,2 centimeter tjock).

Senaste inläggen