Veggie comfort food

Så här precis efter jul och nyår så måste vi erkänna att matinspirationen inte är på topp. Därför tänkte vi bjuda på ett av våra bästa vad-ska-vi-äta-idag-recept.

Frittata är en smakrik italiensk omelett som passar perfekt nu i januari då plånboken ekar lite tommare än vanligt. Den går även snabbt att slänga ihop och kanske matchar den nyårslöftet om att äta mer vegetariskt.

Nathalie & Matilda, Babes in Boyland för Livet Hemma

ikea_frittata_inspiration_2

Börja med att göra förbereda äggsmeten. Vispa ihop ägg, mjölk och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. KONCIS ballongvisp 29 kr, IKEA 365+ skål 59 kr.

ikea_frittata_inspiration_1

Förbered grönsakerna och svampen innan de ska stekas i pannan. PROPPMÄTT skärbräda 49 kr, BLANDA MATT serveringsskål 39 kr.

ikea_frittata_inspiration_3

Tricket med den här rätten är att använda sig av en ugnssäker panna så du slipper en massa extra disk. Då kan man både steka grönsakerna och grädda omeletten utan att behöva byta panna. SENSUELL stekpanna rostfritt stål, 349 kr, IRIS kökshandduk 29 kr/2 st.

Vegetarisk Frittata, 4 port
6 stora skogschampinjoner
1 gul lök
1/2 zucchini
10 små kvisttomater
olivolja
8 ägg
2 dl mjölk
1 dl riven parmesan
Salt och peppar efter smak
Färsk timjan

Förbered äggsmeten genom att blanda ägg, mjölk och parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Skär och fräs alla grönsaker med olivolja, salt och peppar i en ugnssäker stekpanna. Häll på den blandade äggsmeten. Stick ner några kvisttomater i smeten. Grädda frittatan i ugnen på ca 160 grader i 20-25 min. Omelettsmeten ska vara fast när frittatan är klar. Garnera med lite färsk timjan.

ikea_frittata_inspiration_4

SENSUELL stekpanna rostfritt stål, 349 kr, IRIS kökshandduk 29 kr/2 st, RUSTIK bestick 24 delar, 329 kr.

Matstylist: Nathalie Myrberg
Foto: Matilda Hildingsson

Senaste inläggen