Vårsådd & plantering

Nu är den här, den där härliga stunden man längtar efter under de allra mörkaste vinterdagarna – vårplanteringen! Nu får det vara slut på frostnätter, nu ska de nyplanterade blommorna få rota sig och alla sköna gröna frön gro!

Vi börjar inomhus med att förgro några av våra FRÖER. I det gamla slitna drivhuset har tomaterna redan kommit en bit på väg! Kryddorna i det smidiga odlingssetet med plåtkrukor och fat börjar också titta upp ur jorden.

Frida Eklund Edman, Fridasfina för Livet Hemma

ikea_varsadd_inspiration_1

Jorden till de färdiga odlingsseten kommer i runda bricketter som löses upp med vatten. Jag vattnar de gröna nykomlingarna försiktigt med TOMAT duschflaska. Krukan SOCKER finns till hands i olika storlekar när de små tomatplantorna växer ur sin första planteringsplats.

ikea_varsadd_inspiration_2

Ett mer vårlikt välkomnande är nästan svårt att tänka sig! Här tar zinkkrukorna GRÄSLÖK fyllda med penséer, pärlhyacinter, anemoner, rosmarin, timjan, murgröna och vide emot utanför entrén.

ikea_varsadd_inspiration_4

Inne i gårdens riktiga växthus har det också tagit fart! Här trivs salladen FRÖER och den växter redan så det knakar! Trädgårdshandskarna KRYDDNEJLIKA och GRÄSMARÖ trädgårdsredskap underlättar det lustfyllda arbetet.

ikea_varsadd_inspiration_3

Vårplantering, vårsol och vårfåglar. Vårkänslorna är på topp!

ikea_varsadd_inspiration_5

Gröna fingrar eller ej – i de här trädgårdshandskarna spelar det ingen roll!

– Lycka till med din plantering!

Foto: Frida Eklund Edman

Senaste inläggen