En värmande kopp…

Efter en lång dag i skidbacken eller i spåret och två frusna kinder senare, är det få saker som överträffar en kopp varm choklad. Ett absolut måste för mig är vispgrädden, vilket jag tror är ett arv från barndomen.

Något min mormor lärde mig och min bror när vi var små var att röra oss egen varm choklad. Och det kunde hålla oss sysselsatta i en timme minst. Det gick till så att vi rörde först kakao och socker i en stor kopp. Sen pytsade man i lite grädde, och rörde, och lite mera grädde, och rörde – tills det blev en rejäl klick äkta tryffel. Denna jättelika klick chokladsmet åts sedan upp i sakta mak, tills mormor till slut sade stopp!

Maria L, Livet Hemma redaktionen

Många koppar i travar ser alltid så inbjudande och trevligt ut! GODTA Mugg, turkos 15 kr, BAKELSE Mugg, dubbelväggig vit, ljusblå 49 kr, ÖDMJUK Mjölk/gräddkanna, off-white, blå 35 kr, IKEA 365+ Espressokopp med fat, ljusturkos 25 kr.

Recept på varm choklad: Rör i hop ca 2 tsk kakao och 2 tsk strösocker i en stor kopp. Häll i en skvätt grädde och rör. Det kommer vara för tjockt. Fortsätt så med grädden tills du tycker smeten är perfekt i både smak, konsistens och färg. Häll varm mjölk, över det som förhoppningsvis finns kvar av smeten… IDEELL Mugg, rosa, grön 19 kr.

Senaste inläggen