Våra bästa boktips

På senaste tiden har du kunnat läsa om två nya böcker här på Livet Hemma; Hembakat är bäst och SY – älska textil, men på varuhuset finns många fler böcker att inspireras av. Vi har valt ut våra absoluta böcker, och tipsar dessutom om några bra soffbord som du med fördel kan förvara dina favoritböcker på.

Billy 30
En rikt illustrerad tidsresa som tar läsaren genom de senaste 30 åren. Med snabba nedslag i historiska händelser, stora som små, speglas vad BILLY upplevt under sina 30 år.

Älskade hem
Det här är boken för dig som aldrig kan få nog av hemma hos-reportage. Nio familjer har öppnat upp sina hem och berättar personliga historier om hur de har inrett. Här finns något för varje smak.

Stockholm from above
En riktig coffeetablebok med makalösa bilder av Stockholm. Perfekt att ha liggandes på bordet och låta dina gäster bläddra i. För varför förvara alla böcker i bokhyllan?

Svenska folkets möbelminnen
”Äktenskapet är över men kökslampan finns kvar” är bara ett av många minnesvärda citat ur Svenska folkets möbelminnen som innehåller personliga berättelser från det första varuhuset i Älmhult som öppnade 1958. Garanterad nostalgitripp.

Svabba rent
Tyvärr blir ju även det allra finaste hem smutsigt. Även om städning inte är en av dina favoritsysselsättningar så ska du ta dig en titt på den här boken som innehåller många användbara städtips; allt från hur du blir av med obehagliga dofter till hur du bäst håller rent i hallen.

IKEA design och identitet
Hur gick det egentligen till när IKEA startade? IKEA design och identitet ger dig svaret och ger en inblick i Sveriges historia, från 1940-talet till idag. Mycket roligt bildmaterial.

Soffbord:
LIATORP ett klassiskt runt pelarbord, perfekt för högar med böcker.
LIATORP med en glasskiva som du ser böckerna genom.
RAMVIK har mycket plats för böcker och tidskrifter.
IKEA STOCKHOLM med klassisk design som låter snygga omslag komma till sin rätt.

coffetable_1coffetable_2ikea_books_0

Senaste inläggen