VAR DAGS FEST – En ny bok!

Nu kommer VAR DAGS FEST, en inspirerande bok om konsten att gilla veckans alla små dagar! VAR DAGS FEST innehåller, förutom en massa fina bilder, roliga tips för alla slags dukningar och smarriga recept för årets olika kalas.

Här ser du en påskknytis som bejakar och tar in vårens ljus i en vit och enkel dukning. Det svarta snöret löper effektfullt över hela bordet för att manifestera att ni hör ihop! Och förrätten serveras i påskens mest självklara förpackning… 

Vi lovar att visa dukningar och recept från boken VAR DAGS FEST titt som tätt här på Livet Hemma, men om du vill njuta av hela boken nu på en gång så finns den från och med april på alla varuhus.

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

VAR DAGS FEST boken 79 kr, IKEA FAMILY pris 49 kr.

Rå hälleflundra

4 personer

400 g färsk hälleflundrafilé

havssalt

Gör så här

Skär hälleflundran i bitar, 1 cm x 1 cm, smaka av med havssalt.

Blomkålspuré

4 personer

500 g blomkål

5 dl mjölk

4 msk creme fraiche

1 krm salt

Gör så här

1. Koka blomkålen mjuk i mjölken, häll av mjölken.

2. Mixa blomkålen med creme fraiche, lite av mjölken och salt till en krämig konsistens.

Purjolöksaska

4 personer

2 st purjolökar

Gör så här

1. Skär ner purjolöken i strimlor, skölj purjolöken noga i vatten.

2. Lägg purjolöken på en ugnsplåt.

3. Rosta purjolöken mitt i ugnen på 220° tills löken är kolsvart, mixa till ett pulver. (Gott att strö på rå fisk, rått kött eller som smaksättning i en vinägrett.)

Pepparrotsskum

4 personer

100 g äggvita

80 g äpplemust

1 st pepparrot (1 tsk pepparrotsjuice)

salt

Gör så här

1. Skala pepparroten och juica i en grönsaksjuicer, sila genom en finmaskig sil.

2. Blanda allt och vispa till ett löst skum med en elvisp.

(Gott till fisk, ett bra alternativ för laktosintoleranta.)

Senaste inläggen