Välkommen till IKEA Charlie!

Vid invigningen av utställningen Ung Svensk Form i Greenhouse på Stockholm Furniture & Light Fair igår eftermiddag den 3 februari, belönades möbelsnickaren och formgivaren Charlie Styrbjörn med ett arbetsstipendium på IKEA of Sweden. För Charlie innebär stipendiet fem intensiva månader på IKEAs designavdelning, baserad i Älmhult men med hela världen som arbetsfält.

Bland 23 unga formgivare var det Charlie Styrbjörn som, tack vare sina nytänkande, skickligt genomförda, och detaljsäkra bidrag, kammade hem IKEA stipendiet som innebär en betald plats på designavdelningen på IKEA of Sweden. Charlie tog emot stipendiet av Marcus Engman, designchef på IKEA, som samtidigt uppmuntrade honom att fortsätta vara nyfiken.

Grattis Charlie! Hur känns det?
– Jag är överväldigad. Självklart känns det jättekul. Det är en stor utmaning och en fantastisk möjlighet.

I Ung Svensk Form 2014/2015 är Charlie nominerad med två bidrag, stolen ”Part Goat” och stegen ”Ladder”. ”Part Goat” är en stol som hämtar inspiration från den så kallade 8-slåstolen som blev till under renässansen. Den har en ståtlig hållning inspirerad av bergsgetter som klättrar och står stabilt oavsett underlag. Stegen ”Ladder” är både ett vardagsföremål och konstobjekt.

Ung Svensk Form är en utmärkelse och en vandrande designutställning som uppmärksammar ung svensk formgivning och uppmuntrar unga formgivare att skapa och tänka fritt. IKEA är sponsor och samarbetspartner.

– Nivån på bidragen i Ung Svensk Form är mycket hög, tankarna är goda och koncepten starka. Allt detta lovar gott – talang råder det ingen brist på i design-Sverige, säger Marcus Engman, designchef på IKEA och jurymedlem Ung Svensk Form.

Här kan du läsa mer om Ung Svensk Form.

pressbild_IKEA_charlie_1

Pressbild IKEA. Marcus Engman, designchef på IKEA, tillsammans med Charlie Styrbjörn.

pressbild_IKEA_charlie_2

Pressbild IKEA. Välkommen till IKEA Charlie!

CharlieStyrbjörnLadder

Charlie Styrbjörns ”Ladder”. Foto: Svensk Form. 

CharlieStyrbjörnPartGoat

Charlie Styrbjörns ”Part Goat”. Foto: Svensk Form. 

Senaste inläggen