Uppdatera ditt vardagsrum i höst

Inredningsstylisten Amanda Rodriguez sätter stilen på vardagsrummet med dova färger ton-i-ton, dämpad belysning och varma textilier.

“Hösten är ju en tid man associerar med mörker och kyla, men också med fantastiska färger. Jag tycker om att använda mig av årstidens skiftningar även när jag inreder” säger Amanda. Hennes bästa tips är att välja en färgskala att utgå från, addera belysning och plocka in något fint från naturen. “Här valde jag att jobba med gråa och dimmigt rosa toner, som är vackra tillsammans”.

Först målades väggen i en rosa ton, och soffan NORSBORG kläddes i en grå klädsel. Om du inte vill måla om, använd mer textil för att få fram känslan, tipsar Amanda. “Jag älskar att använda textilier, det mjukar upp rummet och ger en omedelbar förändring.” Här genom att addera en matta, varma filtar, kuddar och gardiner. En annan fördel med textil är att det bidrar till att hålla rummet varmt under vintern, och vad vore en mysig kväll i soffan utan en skön pläd!

ikea_hostuppdatering_i_vardagsrummet

NORSBORG 3-sits soffa i Finnsta mörkgrå 4 495 kr/st kr, SVALSTA satsbord i björkfanér 799 kr/2 st, FAKSE matta lång lugg off-white 1 499 kr/st, SANELA kuddfodral 49 kr/st, GURLI pläd 79 kr/st, FADO bordslampa 99 kr/st.

ikea_hostuppdatering_i_vardagsrummet_inspiration_1

Nyhet! INTAGANDE karaff ljusrosa 79 kr/st, INTAGANDE glas ljusrosa 19 kr/st, DINERA tallrik 19 kr/st.

“Jag tycker det ger en fin stämning att ta in något från naturen nu när vi är inne så mycket. Tänk en vacker gren i en vas eller mot väggen. Som en enkel hyllning till årstiden.” Amanda Rodriguez, Inredningsstylist

ikea_hostuppdatering_i_vardagsrummet_inspiration_2

FADO bordslampa 99 kr/st, ger ett mjukt stämningsjus.

ikea_hostuppdatering_i_vardagsrummet_inspiration_3

FAKSE matta lång lugg, off-white 1 499 kr/st.

ikea_hostuppdatering_i_vardagsrummet_inspiration_4

CYLINDER vas/skål, set om 3, 199 kr/st

Stylist: Amanda Rodriguez
Fotograf: Sandra Werud

Senaste inläggen