Trendspaning: Het gröt

Det går inte att undgå att gröt är det hetaste du kan inta till frukost. Mättande, nyttigt… och gott? Vi var lite skeptiska, men det ser ju ändå väldigt mysigt ut. Och här står vi nu. Grötfrälsta.

Söker du på nätet kan du hitta helt fantastiska recept på havregrynsgröt, till exempel med kokosolja och smaskig rawfood topping! Vi dukade upp en grötfrukost med rustik känsla och serverade på den fina stengodsserien ENIGT. En kopp gröt – ett perfekt alternativ även för dig som föredrar att inta en mysig frukost uppkrupen i soffhörnet.

Pella Hedeby, Livet Hemma-redaktionen

ikea_grotfrukost_inspiration_1

En rustik grötfrukost med stengodsserien ENIGT mugg 29 kr/st, ENIGT assiett 25 kr/st. Som undertallrik använde vi Nyhet! SINNERLIG serveringsfat 79 kr/st. Som mjölkkanna SOCKERÄRT vas 79 kr, Nyhet! SKUREN bestick 199 kr/24 delar. POKAL glas 19 kr/6 st, TERAPI smörkniv 25 kr/4 st. På bordet metervaran AINA 89 kr/m som tvättats och tumlats för den härliga mjuka linnekänslan. LUDDE fårskinn 279 kr, Nyhet! RÅSKOG pall 199 kr/st.

ikea_grotfrukost_inspiration_2

Grötfrukost. Trendigt, mättande, nyttigt och gott! Här serverat med hackade hasselnötter på toppen. ENIGT mugg 29 kr, ENIGT assiett 25 kr, Nyhet! SINNERLIG serveringsfat 79 kr, SKUREN bestick 199 kr/24 delar.

Recept: Het gröt, 1 portion    

1 dl havregryn
2 dl soja-/ris-/havremjölk
1 tsk kokosolja

Topping
1 äpple
½ banan
2 tsk sesamfrön
1 msk riven kokos
1 dadel
1 msk ris-/havre-/nötmjölk

Mixa havregryn, mjölk och kokosolja. Häll över i en kastrull och låt puttra på svag värme i ca 3 minuter. Skiva och blanda ihop ingredienserna till toppingen. Servera i din favoritkopp tillsammans med mjölk!

Foto: Sara Danielsson

Senaste inläggen