Lidewij Edelkoort besökte Stockholm igen nu i juni för tala om höstens kommande trender inom heminredning, design och mode.

"/>

Trendspaning: Broderi på längden och tvären

Trendoraklet Lidewij Edelkoort besökte Stockholm igen nu i juni för tala om höstens kommande trender inom heminredning, design och mode.

Ett tydligt huvudspår att ta fasta på till hösten är “less is more” och passar både den minimalistiska som den miljö- och kvalitetsmedvetna. Det naturliga i både material, färgskalor och teknik kommer stort. Lidewij Edelkoort pratade sig särskilt varm om textilier av alla de slag. En lite extra rolig trend här kallas ”stitches” – att med brodierier på längden och tvären dekorera textil.

Att själv skapa trendiga och personliga kuddar, plädar eller gardiner med stygn av alla de slag är ett enkelt sätt att förändra eller förnya både nya och gamla favoriter.

Att dekorera textilier kommer stort till hösten. IKEA PS STICKA, 499 kr, är redan färdigdekorerad med ”stitches” och är lösningen när både tid eller kunskap saknas. Blandningen av ull och polyester skapar en spännande struktur och den handgjorda vadderade kvaliteten gör att den passar både som överkast eller som en extra stor och härlig pläd i soffan. Design: Kazuyo Nomura.  

Senaste inläggen