Trend: The milky way

Li Edelkoort besökte Stockholm och pratade trender 2015/16. Li är en av världens ledande trendspanare inom mode, arkitektur och design. Alla som närvarade fick en injektion av inspiration och framtidsvisioner. Hon är en fantastisk talare och kreatör, så det var en njutning att lyssna och titta på hennes vackert komponerade bilder av vad som komma skall. Framtidens färger kommer upplevas som om de blandats med mjölk.

Härliga krämiga färgskalor med mycket vitt som baston. Blek gips, elfenbenslikande material och marmor som också har mjölkvitt i sig kommer bli poppis. I detta vackra bleka landskap kommer ornament ton-i-ton att sticka ut och bli allt viktigare. En lite melodramatisk trend som blickar både bakåt och framåt. Man tar intryck från barocken men också moderna dekorationer och förskönande utsmyckningar tar plats. Allt från girlanger, änglar, växter, blomdekor, kolonner och stuckatur bildar härliga ornament i hemmet. Så in med kornischer, konsoller, takrosetter och byster av gips i rummet.

En annan trend är hämtad från modescenen; lager-på-lager. Nu ska vi duka i lager – fat, skålar och tallrikar staplas på varandra och ger olika skikt av nyanser och material liksom våra dukar och sängkläder. Vi blandar olika textilier och bygger lager av materialkänsla och färger. ”The milky way” är en bra inramning av trendspaningen. Li avslutade med att säga att i år kommer vi garanterat få en “white christmas”.

Hanna Meijer, redaktionen Livet Hemma

ikea_milky_inspiration_1

Porslin i mjölkvita toner, gipsavtryck och byster fyller bordet. Djupa tallrikarna ARV och skålarna IKEA 365+ staplas i högar och flaskorna ENSIDIG, som ser ut som gamla mjölkflaskor, passar in perfekt på temat.

ikea_milky_inspiration_2

Assietten ARV med sin snirkliga dekorativa kant dukas lager-på-lager i olika nyanser av mjölkvitt. Kannan SOCKERÄRT sticker upp ur gipspulvret tillsammans med vasen FREDLÖS som påminner om en pelare.

Fotograf: Kristofer Johnsson

Senaste inläggen