Tinas trender #2

I en serie om fyra delar delar inredningsstylisten Tina Hellberg med sig av sina trendspaningar, och visar hur vi enkelt kan översätta dem till våra egna hem. Andra spaningen handlar om varma brända toner med känsla av öken.

Vad är trenden?
– Trenden handlar om att ta till sig de varma tegelfärgerna, från rostrött till mörkbrunt, nästan svart, säger Tina. Det får mig att tänka på Mexico och arkitekten Luis Barragán – en riktig inspiration när det gäller färger, det är något med hans jordiga färgskala mot en
evigt blå himmel.

Så här gör du:
Använd möbler i mörkare trä. Här har vi gjort ett jordnära lågt sideboard av en bänkskiva som vi satt ben på. Mitt råd är att gå ifrån vita och grå väggar och våga lite mer! Använd olika toner i samma varma färgskala, väggen här målades i den roströda kulören NCS S 5030-Y80R.

ikea_tinas_trender_2_inspiration_1

Nyhet! BARKABODA bänkskiva i valnöt 2 495 kr, INGEFÄRA kruka med fat 29 kr, INGEFÄRA kruka med fat 39 kr, OLLSTA skärm blå 149 kr, RODD bordslampfot mässingfärgad 180 kr.

ikea_tinas_trender_2_inspiration_2

AINA metervara i linne 89 kr/m, KATTRUP slätvävd matta rostbrun 1 795 kr.

“Försök att gå ifrån det monokroma och välkommna en bränd färgskala med blått som accent”
Tina Hellberg, inredningsstylist

ikea_tinas_trender_2_inspiration_3

Nyhet! BARKABODA bänkskiva i valnöt 2 495 kr, INGEFÄRA kruka med fat 29 kr, INGEFÄRA kruka med fat 39 kr, KATTRUP slätvävd matta rostbrun 1 795 kr.

ikea_tinas_trender_2_inspiration_4

KATTRUP slätvävd matta rostbrun 1 795 kr.

ikea_tinas_trender_2_inspiration_5

OLLSTA skärm blå 149 kr, RODD bordslampfot mässingfärgad 180 kr.

Färgen som Tina använt i reportaget:
Roströd NCS S 5030-Y80R

Stylist: Tina Hellberg
Foto: Andrea Papini

 

 

Senaste inläggen