Tid för trädgård

Försommar och det växer, knoppas, slår ut. För egen del känns det alltid lite bitterljuvt när tiden rusar fort, det märks så väl i trädgården. Vissa sorter får man vara snabb att beundra om man ska hinna njuta innan blomsterprakten är över.

Något vissnar ned, en annan slår ut. Jag påminns om att stanna upp en stund, ta en paus och lukta på syrenen, plocka in den sista tulpanen…

Frida Eklund Edman, Fridasfina för Livet Hemma

ikea_tid_for_tradgard_inspiration_1

Mot den här söderväggen trivs det mesta, både människor och växter. Nätta sittgruppen MÄLARÖ passar perfekt under den klättrande clematisen. På den gamla lådan samlar jag växter i krukor ur serien SOCKER och tunnan KNODD. När kvällen kommer tänder vi ljuslyktorna ROTERA.

ikea_tid_for_tradgard_inspiration_4

Om jag ställer vattenkannan på bordet kanske det ökar chansen att jag kommer ihåg att vattna det nyplanterade? (Man kan ju alltid hoppas…) Och så försöker jag sitta ned en stund, med min kopp och de två sista tulpanerna från rabatten.

ikea_tid_for_tradgard_inspiration_3

Olivträd OLEA EUROPAEA, fikon, lavendel LAVANDULA, chokladblomma och smultron växer här!

ikea_tid_for_tradgard_inspiration_2

Eucalyptusplantan har fått sommarlov och flyttat ut. På MÄLARÖ bord ligger sommarens sådd i fröpåsar och väntar på att få komma i jorden. Men innan dess ska jag sitta still här ett tag till, lyssna på humlorna som surrar i clematisen och dricka mitt te ur muggen VÄRDERA.

Foto: Frida Eklund Edman

Senaste inläggen