Ticka, klocka, ticka

En snabb blick på vägguret hemma har genom tiderna räddat många från att missa tåg, tandläkartider, tv-nytt och tolvslag. Med anledning av det senare beslutade jag mig för att 2012 var året då det slutligen var dags att uppdatera mitt eget väggur, det gamla går sedan många år lite för långsamt.

I början ställde jag tiden rätt ibland, men numera har jag helt slutat ta notis om den eftersom tiden ändå aldrig stämmer. Jag vet faktiskt inte hur länge jag har letat efter en bra ersättare men det är alltid något som inte är riktigt min stil. Antingen gillar jag inte typsnittet på siffrorna, det är fel färg på ramen eller helt enkelt en lite för vanlig urtavla – men det borde ju gå att fixa själv? En sak är i alla fall säker: Att missa tiden, det är riktigt dålig stil.

Jag och några kreativa kollegor beväpnade oss alltså inför det nya året med färg, verktyg, klister och annat, innan vi skred till urverket och gav några helt vanliga klockor en ordentlig överhalning. Här är resultatet – nu är det enda problemet att jag ändå inte vet vilken som är mest min stil…

Gott nytt år!

/Daniel och hela Livet Hemma-redaktionen

Medurs:

1. Den kritstreckskladdiga: Montera bort glaset på en BONDIS, måla med griffeltavlefärg. Rita. Sudda. Rita.

2. Box of orange: SKOJ, kvickt överpenslad med en slatt överbliven härlig favoritorange.

3. Tornuret: BRAVUR med en ”nygammal” urtavla skapad i Photoshop, utskriven och klistrad ovanpå den befintliga.

4. Stationsklockan: PUGG med ny urtavla inspirerad av tidlösa(?) tågklassiker – med röd sekundvisare som pricken över i.

5. Badbollen: Maskera TAJMA med tejp och spraymåla en färg i taget. Måla en ny urtavla på kartong och montera.

Med glaset borta finns smart förvaring för tavelkritorna.

Moturs:

1. Vickis pang-ur: Decoupage med gamla serietidningar på BONDIS – klipp och-klistra på hög nivå.

2. Urdjuret: TAJMA klädd med trämönstrad plastfilm. Tupp klockan sju!

3. Lilla gul: Vad är gult utanpå och vitt inuti? PUGG väggklocka i nymålad kostym.

4. Tornuret: BRAVUR. Tidsenligt väggur för trollkarlslärlingar.

5. Svarta lådan: Mattsvart klisterplastad SKOJ med spraymålade tidsmarkörer.

En ny urtavla är ett enkelt sätt att förändra en klocka. Visarna kan målas eller kläs med mönstrat papper.

Klockan är HJÄLP! CLICK! KWHAMM!

Fotograf: Andreas Slättner

Senaste inläggen