Ta i trä med NORNÄS

Trä har alltid, mer eller mindre, varit ett bärande material på IKEA. Nu, våren 2014, när trä är en av de största globala trenderna kommer NORNÄS kollektion, en hyllning till träets vackra och hållbara enkelhet.

Att använda trä i vår design och formgivning har alltid varit naturligt på IKEA, det är en del av våra rötter. I Skandinavien är vi aldrig långt ifrån skogen; vi bor nära den och ser den dagligen på väg
till jobbet. Doften av tall och gran väcker minnen från barndomens somrar på landet med skogspromenader och svampplockning.

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

NORNÄS möbelkollektion, design Marianne och Knut Hagberg, är gjord i långamt växande furu från nordligaste Sverige, och resultatet öppnar upp för oändliga heminredningslösningar.

“Det är dags att återupptäcka träets alla kvaliteter! Och hur man behandlar det så att det åldras med skönhet.”

Marcus Engman, Designchef på IKEA

NORNÄS väggvitrinskåp 399 kr i obehandlad massiv furu och härdat glas. Skåpet har vändbart bakstycke, grå/blå eller gul/orange.

Skåpen med glasdörr och färgad baksida fungerar som vackra tittskåp. Och om du känner för en förändring kan det blå bakstycket ändras till grått och det orange bakstycket till gult.

Färgstarkt och grafiskt! NORNÄS insats/vinställ 150 kr i rött, blått eller grått är en spännande kontrast mot den ljusa, nordiska furun.

NORNÄS soffbord 399 kr, NORNÄS sidobord 299 kr, NORNÄS bänk 695 kr.

 

Senaste inläggen