Summer Berry Semifreddo

Semifreddo är en ljuvligt söt och svalkande avslutning på en sommarmiddag. En superenkel dessert att göra i förväg om gästerna är många. Semifreddo kommer från Italien och betyder halvfrusen.

I vår variant har vi smält vaniljglass och blandat i bär, maränger och nougat. Sen fryser man hela härligheten i valfri form i 2-3 timmar. Man kan ha lite vad man vill i en semifreddo; rostade nötter, kaksmulor eller mandelskorpor, chokladkross, torkad frukt och färska bär såklart. Det är gott att ta ut den i god tid så att den smälter lite innan man serverar. Servera gärna goda toppings till som rostad kokos och färska bär.

Hanna Meijer, redaktionen Livet Hemma

ikea_semifreddo_1

Semifreddon serveras på det generösa fatet FORSLA och under skymtar den söta blommiga brickan OFFENTLIG.

ikea_semifreddo_semifreddo_2

Som duk använder vi EMMIE ROS metervara och toppingen till desserten serveras i olika små skålar i rosa och vitt.

Recept: Snabb Berry Semifreddo
150 g nougat
2 liter vaniljglass
225 g frysta bär
75 g färska jordgubbar
1 dl honung
1,5 dl rostad kokos

Låt glassen smälta. När den är mjuk nog blandar du i alla andra ingredienser. Klä en bakform med bakplåtspapper och häll i blandningen. Frys sedan semifreddon i cirka 2-3 timmar. Servera med rostad kokos och färska bär.

Fotograf: Simon Bajada

Senaste inläggen