Stilsäker förvaring ton-i-ton

Hemma hos Annie går väggarna i stilsäkra grå nyanser. I det kombinerade sovrummet och arbetsrummet matchar den mjukt grå nyansen väggskåpen i serien KNOXHULT helt perfekt. Att låta snickerier och väggar gå i samma ton är ett bra trick när man vill inreda med förvaring utan att förlora känslan av rymd i rummet.

Väggskåpen KNOXHULT ingår i kökssortimentet men passar lika bra i hemmets övriga rum. Här har vi valt att placera skåpen på CAPITA ben, men de går givetvis att montera på väggen. Inte minst för att underlätta vid städning och ge inredningen ett luftigt uttryck. Dock är benen ett bra alternativ där väggar saknar förstärkning. Den grå ramluckan ger inredningen en gedigen och mer ombonad tyngd än en slät lucka och blir ett fint inslag som mjukar upp Annies stramt, grafiska inredning.

Känner du igen lampan på arbetsbordet? Det är en tidigare modell av favoritlampan ARÖD som Annie fyndat på en av sina många loppisrundor. Detsamma gäller den patinerade böjträstolen som fungerar som arbetsstol. Vi slår återigen ett slag för det väl beprövade receptet, att blanda gammalt och nytt för en personlig hemkänsla. Och grått är flott. Eller hur?
Mer inspiration från Annies stilsäkra blogg hittar du på Sunday Selection.

Pella Hedeby, Livet hemma redaktionen

ikea_stilsaker_forvaring_ton_i_ton_inspiration_1

Nyhet! KNOXHULT väggskåp med dörrar 699 kr/st, här placerade på CAPITA ben 119 kr/4 st. OBS! Tänk på att förankra skåpen i vägg för att undvika tipprisken! LERBERG benbock 60 kr/st, golvsopborste från ANVÄNDBAR sopset 179 kr, RIBBA ram 39 kr, RIBBA ram 59 kr. På arbetsbordet står VARDAGEN karaff med lock 19 kr och VARDAGEN glas 29 kr/6 st. Lampan är en tidigare modell av ARÖD arbetslampa, 399 kr som nu finns i en mörkare grå nyans.

ikea_stilsaker_forvaring_ton_i_ton_inspiration_2

Stilsäkert ton-i-ton. Nyhet! KNOXHULT väggskåp med dörrar 699 kr/st, här placerade på CAPITA ben 119 kr/4 st. LERBERG benbock 60 kr/st, golvsopborste från ANVÄNDBAR sopset 179 kr, RIBBA ram 39 kr, RIBBA ram 59 kr. På arbetsbordet,VARDAGEN karaff med lock 19 kr och VARDAGEN glas 29 kr/6 st. Lampan är en tidigare modell av ARÖD arbetslampa, 399.

ikea_stilsaker_forvaring_ton_i_ton_inspiration_3

Snyggt ramverk och en varm grå ton som ger inredningen tyngd och karaktär. Nyhet! KNOXHULT väggskåp med dörrar 699 kr/st.

Fotograf Anna Malmberg

Senaste inläggen