STADIGT – tillfällig kollektion

Handbroderade kuddfodral och plädar, handvävda puffar, kuddar, lådor och korgar av bananfibrer samt en stor vändbar axelväska. STADIGT är den tredje kollektionen i begränsad upplaga som vi skapat tillsammans med sociala entreprenörer i Indien.

Sociala entreprenörer arbetar för bättre livsvillkor, och genom företagande och entreprenörskap bidrar de till att lösa sociala utmaningar. Till exempel att minska fattigdom och stärka kvinnors ställning i samhället. STADIGT är resultatet av ett unikt och långsiktigt samarbete mellan IKEA och de sociala entreprenörerna Rangsutra och Industree Producer Transform i Indien. All vinst från försäljningen av STADIGT går till olika långsiktiga samarbetsprojekt med sociala entreprenörer runt om i världen för att stödja ekonomisk, miljömässig och social utveckling.

Kollektionen STADIGT kommer till följande IKEA varuhus den 8 maj, i begränsad upplaga: Kungens Kurva, Barkarby, Kållered, Bäckebol, Malmö och Älmhult

ikea_STADIGT_inspiration_1

STADIGT skapas med hjälp av traditionella hantverkstekniker i en gemensam designprocess. Indiska hantverkare tar fram mönster och produkter tillsammans med produktutvecklare från IKEA. Användningen av bananfibrer har visat sig lönsam vilket har gjort det möjligt för Industree Producer Transform att öka ersättningen till sina hantverkare. Bananplantan används i sin helhet. Frukten och kärnan av stammen äts, bladen användas som tallrikar, stjälkarna blir tråd som används till blomsterdekorationer som kvinnor bär i sina hår. Barken används också för att göra en rad olika produkter.

ikea_STADIGT_inspiration_2

Nyhet! STADIGT låda med fack 49 kr/st, i bananfibrer/bomull. Perfekt för att organisera småsaker i sovrummet eller badrummet.

På IKEA tycker vi att det bästa sättet för utsatta människor att komma ur den onda cirkeln av fattigdom är möjligheten till ett säkert arbete och en stadig inkomst. Det är den viktigaste anledningen till att vi bildar långsiktiga partnerskap med sociala entreprenörer runt om i världen.

För de mest utsatta i samhället, särskilt i utvecklingsländer, öppnar en stadig inkomst upp en ny värld av möjligheter. Med liten, eller ingen tillgång till utbildning, anställning eller sjukvård är det ofta kvinnor på landsbygden som är mest utsatta för fattigdom. Ett säkert och kontinuerligt arbete ger dem oberoende, en chans att utbilda sina barn och möjligheter att planera för en bättre framtid.

Senaste inläggen