Sommardrinkar

Svalkande sommardrycker kan man aldrig få för mycket av. Och det finns många spännande trender inom drinkvärlden just nu dessutom. Allt mer hälsorelaterade juicer och fermenterade drycker tar plats i barerna och alkoholen är inte en självklar ingrediens.

Ett bra tips är att göra s.k. suryps med olika smaksättningar. Då är det bara att toppa med soda och is när gästerna är på plats! 
I princip så kokar du ihop bär, frukter och/eller kryddor med socker, lite vatten och smaksätter med någon typ av syra t ex citron- eller limejuice. Eftersom den ska blandas ut med soda och is så kan den vara ganska söt och koncentrerad.

Victoria Nordström, matstylist, för Livet Hemma

ikea_sommardrinkar_inspiration_1

Om du använder kryddor eller skal så silar du av det när det dragit en stund. 
Och här är det bara att experimentera! Rosmarin och björnbär. Jordgubbar, rabarber, vanilj och basilka. Vattenmelon, kokosvatten, mynta och lime. Fläder, citron och timjan. Citronlemonad med citronverbena och grapefrukt. Det finns oändligt många underbara kombinationer! FYRFALDIG martiniglas 19 kr, Nyhet! IKEA 365+ vinglas 12 kr, FESTLIGHET margaritaglas 19 kr.

ikea_sommardrinkar_inspiration_2

En suryp håller åtminstone någon vecka i kylen i ren glasflaska. 
Ett annat kul tips är annars att frysa in suryps som isbitar. Det blir både vackert och roligt sätt att servera drinken på. Lägg några suryps-isbitar i ett glas och toppa med soda. Dekorera gärna med något som finns i smaksättningen och du har en supersnabb och vacker drink att bjuda på. Eller att avnjuta själv. Skål!

Matstylist: Victoria Nordström
Fotograf: Lennart Weibull
Stylistassistent: Agnes Maltesdotter Danielsson

Senaste inläggen