Sommarbuffé

Sommaren är till för att njuta av god mat tillsammans med nära vänner. Nyckelordet är enkelhet. Ett bra tips på att hålla det enkelt men samtidigt urgott är att bjuda över på sommarbuffé och göra egen pizza på grillen.

Gör en fräsch buffé av sommarens härliga råvaror som alla kan plocka av och göra sin egen favoritvariant. En god tomatsås som grund är ett måste och sen har fantasin inga gränser! Blanda lite klassiskt italienskt med svenska råvaror, mat- och dessert-pizzor. Men vad du än gör, överdriv inte med fyllningen. Det gör att pizzan inte får sin knapriga undersida. Bättre då att göra flera..

Victoria Nordström, matstylist, för Livet Hemma

ikea_pizza_buffe_inspiration_1

Sommarbuffé! FÄRGRIK tallrik turkos 15 kr/st,  FÄRGRIK tallrik vit 15 kr/st, BLANDA serveringsskål klarglas19 kr, BLANDA BLANK serveringsskål rostfritt stål 49 kr, SNITTA kniv svart 39 kr/4 st, SOARÉ tablett vattenhyacint 35 kr, PROPPMÄTT skärbräda bok 79 kr, VÖRDA kockkniv svart 99 kr.

ikea_pizza_buffe_inspiration_2

Home made garden pizza

Tricket att få till den där underbara stenugnspizzan är att köpa en pizzasten och att kavla degen riktigt tunn. Stenen värms upp ca 10 min innan på grillen så att den blir riktigt varm och pizzan får den där ljuvliga krispiga botten. Jag lovar, det är som att vara på semester i Italien!

Förutom en hemgjord god tomatsås så testa gärna även att göra Pizza Bianco, alltså utan tomatsås. Då brer man på tunt med crème fraiche, timjan, tunna skivor päron, getost och valnötter. Vid servering ringlar du över lite honung.

Servera gärna 1-2 fräscha enkla sallader till. Ett exempel är att hyvla fänkål, kål eller morötter och marinera I citronette och blanda med olika gröna blad och rostade pinjenötter till. Ett måste på pizzabuffén!

Tips! Fritera små kapris knapriga i matolja. Häll av oljan och spara. Smaksätt med lite salt och citronsaft. Strö lite extra salt över kaprisen. De frasiga, smakfyllda kaprisen och oljan gör susen att toppa vilken pizza som helst!

Matstylist: Victoria Nordström
Fotograf: Lennart Weibull
Stylistassistent: Agnes Maltesdotter Danielsson

Senaste inläggen