Smarta Sandell i PS

Bland de tidigare PS-produkter som blivit ikoniska finns Thomas Sandells prisbelönta formgivning. Till IKEA PS 2017 har Thomas formgett ett sidobord och en hylla som du har goda chanser att hitta på auktionshusen i framtiden. Av flera anledningar…

– Det här är en av topp tio produkter jag någonsin har gjort, säger Thomas Sandell och sneglar mot hans hylla i nya IKEA PS 2017 som släpps i varuhusen 3 februari.

Det vill inte säga lite eftersom Thomas Sandell är en av Sveriges mest produktiva och prisbelönta arkitekter. Han har genom åren ritat allt från byggnader, till inredning och väskor. Alltid med ett öga för funktion och detalj.
– IKEA PS 2017 hyllan har en väldigt enkel konstruktion i trä och bockad plåt som låser hela konstruktionen. Den är extremt enkel att montera.

I årets IKEA PS-tema fritänkare tolkade Thomas bland annat in det moderna nomad-boendet.
– Du kan ta isär och sätta ihop hyllan många gånger utan slitage. Det gör den även mer hållbar för användaren, både rent praktiskt och ur ett miljöperspektiv.

Förutom hyllan har Thomas även ritat ett sidobord med hjul i vitt och trä.
– Jag älskar att skapa nya produkter på fabriksgolvet vilket du har möjlighet till när du arbetar med IKEA. Att faktiskt kunna känna materialet och förstå produktionen gör hela jobbet så mycket roligare. IKEA PS 2017 sidobord är resultatet av en sådan resa.

ikea_ps_2017_inspiration_3

IKEA PS 2017 bokhylla 995 kr/st. Framtidens klassiker? IKEA PS 2017 hylla med form av Thomas Sandell har omistligt svenska designdrag och har en konstruktion som gör att den kan leva länge.

ikea_thomas_sandell

Thomas Sandell (f 1959) är en av Sveriges mest prisbelönta arkitekter med bland annat 11 Utmärkt Svensk Form, varav ett hederspris för IKEA PS 1994 och en Red Dot Award för IKEA VÅGÖ 2002. Läs en intervju med Thomas om VÅGÖ här.

ikea_ikea_ps_2017_inspiration_4

IKEA PS 2017 sidobord med hjul 799 kr. Ett flyttbart soffbord att använda på många olika ställen i hemmet. 

Text: Johan Igetoft

Senaste inläggen