Nyhet! Smart belysning

Rätt belysning skapar en trivsam atmosfär, bidrar till välmående och underlättar livet hemma. Med hjälp av nya IKEA Smart belysning kan du trådlöst anpassa ljuset med ett par knapptryck. Allt efter humör och aktivitet. Och utan att behöva ringa elektrikern!

Nu lanserar IKEA en serie smarta LED-lampor som du kan styra med fjärrkontroll. Med några fingertryck kan du sätta på belysningen och ändra stämningen i ett rum både genom att dimra, men också genom att byta färgtemperatur på ljuset.

Med TRÅDFRI fjärrkontroll kan du styra upp till tio smarta ljuskällor från IKEA. I sortimentet ingår TRÅDFRI LED-lampor och fjärrkontroll, FLOALT LED-ljuspaneler och SURTE och JORMLIEN LED-ljusdörrar för BESTÅ och METOD stommar. Alla smarta ljuskällor har inbyggd teknik för trådlös dimring och möjlighet att växla från kallt till varmt ljus i tre steg.

ikea-smart-lighting-oct-2016-lvr-gif

Nyhet! TRÅDFRI LED ljuskälla, 199 kr, fungerar i alla armaturer med sockel i standardstorlek. Även gamla armaturer.

Med TRÅDFRI fjärrkontroll, 149 kr, kan du styra upp till tio ljuskällor från IKEA Smart belysning sortimentet samtidigt. Se här hur du installerar TRÅDFRI:

Att anpassa ljuset hemma handlar inte bara om högre mysfaktor. Det är också ett sätt att göra av med mindre energi.

Forskning visar nämligen att vi genom rätt belysning och färgsättning i ett rum klarar oss med mindre belysning och ändå upplever rummet som upplyst och trivsamt. I det sammanhanget blir nya energisnåla LED-ljuskällor som går att anpassa efter aktivitet ett effektivt verktyg mot ett mer hållbart liv hemma.

Det nya Smart belysning sortimentet kommer till IKEA i oktober. I april 2017 växer det med ännu fler smarta produkter som gör att du till exempel kan justera ljuset hemma med en app.

ikea_tradlos_inspiration_1

Nyhet! Smart belysning finns i SURTE LED ljusdörrar 995 kr/st till BESTÅ och METOD skåpstommar.

Text: Johan Igetoft

 

Senaste inläggen