Det ska inte vara så krångligt att sortera! Och all sortering ska inte behöva trängas under diskbänken. 

"/>

Skön återvinning

Det ska inte vara så krångligt att sortera! Och all sortering ska inte behöva trängas under diskbänken. 

Här har vi byggt en maffig drivbänk åt tomatplantor och under bänkarna har vi placerat SORTERA avfallskärl med lock. I dem får skrymmande flaskor, kartonger och tidningar plats. Och vill du inte bygga en bänk, kan du enkelt källsortera på höjden. Lådorna är stapelbara och locket går att öppna även när lådan står ovanpå en annan.

Vi tror att ju enklare det är att sortera och förvara det vi kan återvinna, desto mer kommer vi att faktiskt återvinna. Hur gör du? Berätta gärna och tipsa oss om skön återvinning på LIVET HEMMA!

Andra smarta förvaringslösningar för enklare och skönare återvinning är både RATIONELL serie och RETUR källsorteringskärl (bild). RETUR finns i tre olika storlekar som enkelt kan kombineras. För dig som gillar extra ordning och reda rekommenderar vi etiketter som finns att ladda ner och skriva ut här – med dem blir det superlätt att se var soporna hör hemma.

Smarta väskor för återvinning från DIMPA serie.

Missa inte heller att det är Återvinningsvecka på varuhusen nu vecka sex. Den stora händelsen är Återvinningsdagen onsdagen den 9 februari då vi bjuder in alla klasserna/föreningarna som deltar i Stora Värmeljusjakten till att komma till varuhusen för att lära mer om återvinning.

 

Lite återvinningsstatistik från IKEAs Köksrapport:

– 67% tycker att miljöfrågan är den viktigaste frågan inför framtiden.

– 78% tycker att är mycket eller ganska viktigt att källsortera.

87% vill se lösningar som minskar onödigt matavfall. 

Senaste inläggen