Skapa en annorlunda julkalender

Det börjar bli dags att planera årets julkalender och det finns många olika sätt att göra en kalender på.

Vad sägs om att ta vara på burkarna där hemma och måla dem i olika nyanser av grönt? Fyll burkarna med små saker eller varför inte små upplevelser som du och barnet kan uppleva tillsammans. En julkalender som definitivt kommer att uppskattas. Här har olika burkar från IKEA sortimentet kombinerats med glasburkar från skafferiet.

Helena Nord, Mormorsglamour, för IKEA Livet Hemma

ikea_kalender_pa_burk_inspiration_1

Julkalendern har dukats upp på NORNÄS bänk 695 kr med BAROMETER arbetslampa 399 kr. På bänken står en BEGÄRLIG vas 179 kr där en ARAUCARIA krukväxt rumsgran 129 kr har planterats.

ikea_kalender_pa_burk_inspiration_2

Burkarna har målats i tre olika nyanser av grönt. På burkarna hänger GIVANDE hängetiketter i vit och natur 10 kr/10 st med siffror som skrivits ut och klistrats på. Varje hängetikett har knytits fast på burkarna med GIVANDE band i vit, svart och natur 29 kr/3 st. MÅLA pensel 19 kr/set om 6.

ikea_kalender_pa_burk_inspiration_3

De fina siffrorna i trä som markerar julkalenderns olika luckor är från pusslet PYSSLA plywood 49 kr. Och burkarna som använts är VARDAGEN burk med lock 29 kr/st, BERÖMLIG burk med lock 79 kr/2 st, RAJTAN kryddburk i glas 29 kr/4 st och GRUNDTAL burk rostfritt stål 39 kr/3 st.

Foto: Helena Nord

Senaste inläggen