SINNERLIG formspråk

Förutom möbler och inredningsdetaljer av kork, innehåller SINNERLIG kollektion även produkter i andra vackra naturmaterial, som massiv akacia, keramik, munblåst glas, bambu, sjögräs och bomull.

Ilse Crawford, designer: ”Livet är inte perfekt, naturen är inte perfekt och vi är inte perfekta. Naturmaterial är naturligt icke-perfekta, vilket är skälet till att vi ville behålla materialens sanna karaktär och släppa igenom avvikelser.”

I sitt samarbete med IKEA har designer Ilse Crawford och teamet på Studioilse skapat en kollektion vars enkla former och uppriktighet utforskar skönheten hos det naturliga råmaterialet.

ikea_sinnerlig_form_inspiration_1

Keramik i naturliga färger och organiska former gör det lätt att skapa en egen zen-trädgård inomhus. SINNERLIG kruka 49 kr/st, SINNERLIG kruka 129 kr/st.

ikea_sinnerlig_form_inspiration

SINNERLIG kruka 49 kr (maxdiameter innerkruka 12cm, H14cm), SINNERLIG kruka 129 kr (maxdiameter innerkruka 15cm, H25cm).

ikea_sinnerlig_form_inspiration_2

Skönheten ligger i detaljerna. SINNERLIG flaska 0.7l, 79 kr/st, SINNERLIG flaska 1.2l, 89 kr/st, SINNERLIG burk med lock 279 kr (Ø26, H30.5cm).

ikea_sinnerlig_form_inspiration_3

”Det är otroligt viktigt att införliva mänskliga kvaliteter som värme, välbefinnande och omsorg i slutprodukten. Även om det låter lite luddigt så är det i praktiken en rigorös process. Det handlar om att ständigt gå tillbaka till principerna om hur en produkt ska användas och analysera dess dimensioner. Det handlar om att förhålla sig till hur vi intuitivt rör oss, hur vi umgås och att förstå de företeelser som förbinder oss på en mänsklig nivå. Det handlar om att fundera på hur respektive produkt kommer att användas så att man kan skapa en verklig, fysisk och mänsklig förbindelse, samt visuella och logiska kriterier. Det är när man lyckas att kombinera dessa aspekter som det blir riktigt spännande.”
Ilse Crawford, designer

 

Senaste inläggen