Signerat Helena Hörstedt

Modeskaparen Helena Hörstedt har förvandlat en begagnad cd-hylla till konst och skapat en unik, isolerande gardin av några meter tyg. Projektet ingår i Ecoration, ett samarbete mellan IKEA och Världsnaturfonden WWF som uppmärksammar hur vi kan leva mer hållbart hemma.

Att ge gamla prylar nytt liv och att inreda klimatsmart är ett viktigt bidrag till ett minskat ekologiskt fotavtryck. Vi har tidigare berättat att Helena Hörstedt uppdaterat en begagnad POÄNG fåtölj, men hennes kreativa idéer har även resulterat i en hylla och en gardin. 

Helena hittade en utrensad 90-talsklassiker på Blocket: en cd-hylla. Benen sågades av och hyllan målades svart. Helena spände sedan textilsnören i och kring hyllans fack, vilket bildar ett spännande mönster då hyllan sitter på väggen. 

Av metervaran SOFIA skapades en unik gardin med hundratals vik och veck i en noga genomtänkt struktur. Sydd i dubbelt tyg är gardinen dessutom ett effektivt skydd mot dragiga fönster. Att isolera med textil är bara ett av många inredningstips som bidrar till minskad elförbrukning.

Läs mer om Helena Hörstedt och Jordens snyggaste fåtölj här!

Foto: John Gripenholm

Stylist: Hanna Meijer

Senaste inläggen